Претърсването е извършено след получена информация за съхранение на цигари без бандерол в жилищни постройки, обитавани от 56-годишния видинчанин Б.Г на улица "Божур".

Акцизни стоки без бандерол не били открити, но при претърсването са намерени ксерокопия на избирателни списъци от предходни избори на стотици хора. Направено е предложение до Районна прокуратура-Видин за извършване на проверка за изясняване на вероятното купуване на гласове.

Преди дни варненската полиция откри в община Суворово 335 дебитни карти в две заложни къщи. Тогава бе съобщено, че е възможно да бъде повдигнато обвинение и за купуване на гласове, тъй като един от сигналите, подадени в полицията, се е отнасял за това, че част от хората, заложили картите си, са били агитирани да гласуват за определена партия.

Миналата седмица главният прокурор Борис Велчев заяви, че по разследванията срещу купуване и продаване на гласове трябва да има възможност да се използват специални разузнавателни средства, каквато сега законът забранява. Той коментира, че в прокуратурата осъзнават, че това може да бъде използвано като оръжие в полза на едни за сметка на други, но в противен случай никога няма да могат да стигнат до поръчителите.