Травмата на Джотолов стана причина и днес делото да бъде отложено. До утре от болницата трябва да изпратят пълна документация за него, за да стане ясно дали той ще може да се явява в съдебна зала и кога, предаде БТА.

Адвокатката на подсъдимия обясни, че инцидентът е станал на заледен участък и според ядрено магнитен резонанс става дума за счупване или скъсване, което може да наложи операция. Ако се налага Джотолов да бъде опериран, а след това да бъде на домашно лечение, то всички дати, които са насрочени по процеса в близките две седмици, ще бъдат отложени.

Един от наблюдаващите прокурори по делото - Светозар Костов, не изключи възможността инцидентът да се е случил умишлено и затова прокуратурата ще иска пълно изясняване на фактите. Костов заяви, че "неволно" си спомня за заболявания на Алексей Петров, които трябваше да бъдат последвани от три операции. По думите на прокурора нито една от тях, макар да бяха обявявани за наложителни, не е направена.
Магистратът обаче беше категоричен, че отлагането на делото няма да повлияе на хода му.

Днес показания пред съда трябваше да даде Пламен Устинов, който в понеделник е призован да свидетелства и по делото срещу групата за отвличания "Наглите". Устинов отказа да говори с журналисти. В съдебната зала заедно с него беше и една от жертвите на "Наглите" - Ангел Бончев, който вместо да отговори на въпроси, препоръча на репортерите сами да си направят изводите.

Миналата година Устинов разказа пред медии, че през 2008 година Алексей Петров му е поръчал да убие президента на ФК "Литекс" Гриша Ганчев. Казал също, че може да бъде отвлечен човек от неговия екип. Малко по-късно Бончев, който по това време бе в управата на тима, бе похитен.

Последното заседание на делото "Октопод" миналата седмица започна със скандал, след като стана ясно, че липсват папки с разпити. Беше разпоредено да се прегледат записите от камерите в адвокатската стая, откъдето се предполага, че документите са откраднати.
Подсъдими са Алексей Петров, Антон Петров-Хамстера, Янко Попов, Марчело Джотолов, Кирил Топалов и експрокурорът Цеко Йорданов. Първите четирима са обвинени за участие в престъпна група за рекет, Топалов - за един случай на изнудване, а Йорданов - за престъпление срещу правосъдието.