Съставът на Софийски градски съд, който гледа процеса срещу Алексай Петров, предупреди, че ако тези документи не бъдат възстановени, ще се прегледат камерите от адвокатската стая и може да има неблагоприятни последици за евентуални недобросъвестни лица, които са си позволили да ги отнемат.

Заседанието продължи с разпит на основния прокурорски свидетел -бизнесмена Георги Цветанов. Той заяви, че се е запознал с Алексей Петров през 1996 г., когато имал собствен бизнес. Тогава Цветанов е потърсил Петров за да му помогне да събере свои дългове, но след това от бизнес партньор на Петров се превръща в негова жертва. Близо пет часа бизнесменът бе разпитван от прокуратурата и заяви, че през тази година са правени два опита за атентат срещу него, предаде БТА.

По думите му през 1999 година той прехвърлил цялото си имущество - няколко къщи, вили, автомобили и акции, на Алексей Петров, за да запази живота на семейството си. Участвала и бившата национална треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева, от която Цветанов взел пари, а след това под натиска на Алексей Петров й ги върнал във вид на скъпи картини и пластики.

Бизнесменът разказа, че обратът в отношенията с Петров включвал заплахи, психологически натиск, бой с ръце, крака, юмруци и помощни средства. "Алексей Петров беше влиятелен човек, пред кабинета му чакаха политици и държавници. Това много ме обезкуражаваше, така че нямах сили да се боря за правата си", каза пред съда Георги Цветанов и благодари за възможността да разкаже цялата история.

"След две години усилени репетиции, лоша режисура - и главният герой си е забравил репликите. Може да се получи нелош филм, сериозно конкурентен на сегашните сериали", коментира пред журналисти пък Алексей Петров, цитиран от “Фокус”.

Подсъдими по делото "Октопод", освен него, са Антон Петров-Хамстера, Янко Попов, Марчело Джотолов, Кирил Топалов и експрокурорът Цеко Йорданов. Първите четирима са обвинени за участие в престъпна група за рекет, Топалов - за един случай на изнудване, а бившият прокурор Цеко Йорданов - за престъпление срещу правосъдието.