41-годишната Удря, която в момента е депутат, ще остане в ареста за 24 часа.

Днес обаче тя ще бъде изправена пред Върховния касационен съд с предложение за налагане на мярка предварителен арест за срок от 30 дни, пише в. „Ромъния либера“, цитиран от bTV.

Елена Удря бе задържана, след като късно снощи румънският парламент свали имунитета й. Прокурорите обвиняват бившата министърка за недекларирани приходи, пране на пари, взимане на подкупи от стотици хиляди евро, както и в участие в незаконосъобразна сделка за софтуер за училищата. Самата тя отхвърля всички обвинения.

41-годишната Елена Удря бе министър на туризма и регионалното развитие от 2009 до 2012 г. Пред ноември тя се кандидатира за президент от партия "Народно движение", но не успя да стигне до втори тур. Удря стана известна благодарение на близките си връзки с президента Траян Бъсеску (2004-2014).

В началото на февруари румънският съдия Мирча Молдован получи 22 години затвор, след като беше обвинен, че е взел подкуп. Подкупът бил даден, за да издаде благоприятни съдебни решения по дела, засягащи един от най-богатите румънски бизнесмени.