Очаквам спазване на договорката и за пълно издължаване на средствата към работниците в 14-дневен срок или ще започнем действия по отнемането на концесията." Тази закана на министъра на икономиката Трайчо Трайков се цитира от съобщение на министерството във връзка с развитието на казуса с "Горубсо - Мадан", предаде БТА.
 
В изказването се съобщава, че е започнало изплащане на заплатите на работниците в ОЦК Кърджали и днес ще продължат разплащанията към "Горубсо Мадан. Двете предприятия имат един собственик - Валентин Захариев.

Министър Трайков заявява, че обещанието, което е прозвучало публично, беше друго и за мен като министър това поставя под съмнение сериозността на казаните думи от ръководството на мините в Мадан. Имам уверение след днешната ни проверка, че утре (днес - б.р.) в 10.00 часа ще имам точен график за разплащанията.

Министърът подчертава още, че процесът на отнемане на концесията и провеждането на нов конкурс може да отнеме месеци, през които работниците няма да имат гарантирани доходи. Затова е в интерес на всички да не се пропуска шансът за решаване на въпроса.

Работниците не получиха парите си
По-късно се разбра, че ръководството на ОЦК не е превело разликата от договорените 60 на сто от дължимите пари за заплати, въпреки уверението че
това ще се случи днес до обяд.
Очакващите да получат и остатъка от договореното в стачното споразумение днес бяха на работните си места. В отговор на липсващите по сметките им пари са получили обяснение, че в момента собственикът на предприятието Валентин Захариев и изпълнителният директор Славея Стоянова са в преговори за кредит от "Първа инвестиционна банка", заяви синдикалният лидер на КТ "Подкрепа" в завода Ани Георгиев, цитиран от БТА.

От своя страна синдикалисти от "Горубсо-Мадан" съобщиха, че миньорите продължават протеста си, след като и днес не са получили обещаните заплати. Протестиращите рудодобивници настояват категорично за прекратяването на концесията.
Миньорите от Мадан чакат неизплатените си възнаграждения от пет месеца, които възлизат общо милион и двеста хиляди лева.