Джамалов се аргументира с това, че на 3 януари е направен опит за покушение върху него, предаде "Фокус".
Съдът го предупреди, че ако откаже да дава показания, го очаква глоба до 1000 лева. Той отговори, че не оценява живота си на 100, 500 или 1000 лева и повтори отказа си да дава показания както пред прокуратура, така и пред защита.
Заради това съдът постанови Джамалов да бъде глобен със 100 лева.

Неговите показания, давани преди пред полиция и съдия, са били прочетени.
Според обвинителния акт и показанията на свидетелите досега Боян Джамалов е един от най-приближените хора на подсъдимия Петър Стоянов-Сумиста.

Адвокат Илиян Василев изрази безпокойството си, че се извършва инструктаж на свидетелите, аргументирайки се с това, че Боян Джамалов е казал думи, идентични на тези на първия свидетел – Георги Петков.
Свидетелите бягат от отговори на въпроси, за да се чете написаното в досъдебното производство, каза още Василев.
Вчера Илиян Василев дори поиска прокурорите да повдигнат обвинения срещу свидетелите, които сами участвали в престъпленията, за които говорят пред съда.

По-рано днес се проведоха и две очни ставки. След обясненията на подсъдимия Петър Стоянов, противоречащи на казаното вчера от свидетеля Лозан Цеков, бе разпоредена очна ставка между двамата. Втора очна ставка разреши по-късно съдебният състав по делото. Свидетелят Лозар Цеков трябваше да отговаря на въпроси, отправени от подсъдимия Янко Попов - Туцо, свързани със срещата между тях за предаване на микробус, който по-късно е бил запален. По думите на Янко Попов е нямало такава среща. От отговорите на двамата стана ясно, че те се познават бегло.

След това адвокат Ивета Анадолска заяви, че досега са натрупани много процесуални нарушения, които ще позволят след преминаване на трите съдебни инстанции у нас, делото да стигне до Европейския съд. По думите й процесът в момента не е състезание, а инквизиция.

Анадолска поиска и отвод на прокурора по делото Ася Петрова, защото на 20 януари т.г. обвинителката разпитала Боян Джамалов, а половин час по-късно той е разпитан от съдия, нещо, което според адвокатката е процесуално недопустимо. Ася Петрова отговори, че искането на защитата за отвод показва непознаване на обстоятелствата по делото.

След прекъсване на заседанието Шуменският окръжен съд обяви по-късно, че оставя без уважение искането за отвод.

Последна актуализация в 17.10 ч.