Катастрофата е станала в отсечката между Владая и село Мърчаево.

Двете момичета са пътували в лек автомобил "Ауди А3" със силистренска регистрация от Перник към София. По неизвестни засега причини - най-вероятно несъобразена с лошите метеорологични условия скорост - шофьорката е изпуснала управление.

Колата се е завъртяла на пътното платно и е блъсната от идващия след нея автобус на фирма "Юнион Ивкони", движещ се по линията Дупница-София.

Момичетата в аудито са починали на място. Водачката е от Силистра и е на 24 години, заяви говорителят на СДВР Нели Иванова, цитирана от "Фокус". Самоличността на спътничката й не е установена. Според bTV обаче момичето е от Перник и е на 22 години.

Местният сайт "За Перник" съобщи по-късно, че перничанката се казва София Димитрова и е работела в бар "Маракеш" в града. Тя е завършила Строителния техникум и живеела в кв. "Църква".
Приятелката й Доростела Драганова пък е бивша "Мис Силистра 2007". Спечелила конкурса още на 18 годишна възраст. Последно работела като стюардеса в "България Еър", докато учи в Нов български университет.

Няма пострадали сред пътниците в автобуса, но те са изпаднали в шок. Шофьорът на автобуса е проверен за алкохол и пробата му е отрицателна.

На мястото на инцидента бе извършен оглед от дежурно-оперативна група, съобщиха от СДВР. Образувано е досъдебно производство за изясняване на причините за инцидента. Движението по пътя София-Перник бе силно затруднено в продължение на няколко часа.

Два пъти повече леки пътни произшествия са регистрирани през вчерашния дъждовен ден в столицата, каза пред “Фокус” шефът на КАТ главен инспектор Богдан Милчев. 85 са леките катастрофи, а пет тежките, една от които с двете млади жени. През целия ден са постъпвали много сигнали от граждани за задръствания, затруднения в движението и т.н.
"Ако всеки ден вали, шофьорите ще са подготвени за тези условия на движение. Но трябва водачите да могат да реагират при промяната на пътните условия – от сухо време към валежи", коментира Милчев.