Две момичета загинаха при катастрофа на пътя София-Перник

Две момичета са загинали при жесток удар на лек автомобил с автобус на фирма "Юнион Ивкони" на пътя София-Перник около 18.40 ч. в сряда, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Обратно в новината

Коментари - Две момичета загинаха при катастрофа на пътя София-Перник | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

момцета, това е луда работа,имам ауди това е нехто жестоко, такав удар,по принцип е неважможем така да се смака ауди , *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ААА знаем ги тия. Това е от онази особена порода кифли, дето като се качат на некоя скъпа колица (конкретното Ауди е класическа баба Яга, но за Силистра е номер 1) я управляват по следния начин: 1. Газ-спирачка. 2. Мигачи - йок. 3. Уредбата набичена докрай. Ако ще параход да им свирне отзад - няма как да го чуят. 4. В такт с музиката се поклаща главица или победоносно се размахва ръчицата, която не държи волана. Особено се кефят, ако в колата са две. 5. Шофира се с тъмни цайси, дори при облачно време , сумрак и дъжд. Лошото е, че пръцличката зад волана е вкарала в беля и шофьора на рейса. Кой знае с каква безумна маневра го е матирала.

мгаре, по принцип си прав. обаче този участук от патя е много коварен. аз сум минал поне з00 пати оттам и всяко минаване е ново предизвикателство. да не се радваме на смуртта на млади хора-те вече са се наказали............... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Борко, принципно си прав. И аз го минавам много често. Участъкът си има цака - нужно е само около 500 м. преди бензиностанцията да се престроиш лекинко и небрежно в лява лента, за да влезеш плавно в стеснението веднага след бензиностанцията. От дясна лента е коварно.

а 6-то къде е? 6. Шофира се с GSM в другата ръка. Ако е нов модел се държи непрекъснато за да се вижда...

Тези миски, стюардеси и др. поставят не само себе си в опасност. Жалко че не им са взели книжките предварително. Но на хубава жена си затваряш и двете очи.Защо си мислят, че като карат мощна кола трябва да трепят себе си и другите.Загробени са две семейства.Бог да им дава сили.

Лека им пръст и на двете!НО....поредната кифла,качена на голяяяма кола и мислеща,че е хванала дедо Господ за шлифера!Жалко,че с нея е загинало и друго момиче!В друг сайт пишеше,че "обичала да кара бързо"-нали била и стюардеса.

НЕГРАМОТНИТЕ РЕДАКТОРИ НА dir.bg ДА СЕ КОРЕГИРАТ НЕЗАБАВНО ЗА НАПИСАНОТО: " ... идващия СЛЕД нея автобус..." Когато две превозни средства се движат в срещуположни посоки, правилно е да се напише: "... идващия СРЕЩУ нея автобус..."

Минавал съм от там, но винаги с умерена скорост. Ама тези две кифли, като са се кефили на скоростта на аудито... вече са се изкефили. Ами, да си спомним верижната катастрофа на излизане от Благоевград по посока Кулата. Там магистралата при преминаване на моста става двупосочна. На 7 април се случи. Неправилно изпреварване на идиот по чудо се размина без жертви, а само със смачкани ламарини. Чаках почти час докато отклонят задръстването по околни пътища, гледайки мелето.

Ееееех, де да бяхме на равнището на Европа от петдесетте години на 20-ти век. Мнооого си далече от истината. Столетия, не десетилетия ни делят.

Повече от 30 години почти ежедневно ползва този път.Изводите ми са следните:1. Пъътят не се поддържа според предназначението му. 2.Пернишкият КАТ не си върши работата спрямо пернишките водачи, които създават напрежения и предпоставки за катастрофи поради малоумното си шофиране и въобразявайки си, че са добри шофьори, а не съзнават, че другите ги пазят. Този техен маниер е в характера им даже и като пътници подтикващи шофьорите към безумия. Не допускам, че ако до момичето от Силистра седеше някой от друг град щеше да стане произшествието.

Катастрофата е в участъка на Софийския КАТ, който точно толкова си върши работа.

"Колата се е завъртяла на пътното платно и е блъсната от идващия след нея автобус на фирма..."(цитат от статията). Не мога да разбера автобусът СЛЕД колата ли се е движил или СРЕЩУ нея, в насрещното платно на пътя? Прочетете внимателно статията и коментарите и обяснете! И в двата случая автобусът е причината за инцидента. Тия идиоти от Ивкони карат като бесни по тесните пътища!

Водачо,като ти чета коментара,скоро няма да се оправим с това мислене.Надали има водач който може да определи накъде ще отиде въртящ се автомобил за да го избегне.Когато ти си станал книжкопритежател 408И е бил лукс автомобил(за по-младите колеги това е Москвич),не е имало интензивно движение,не е имало нормална техника за движение по пътища и т.н. Помня като дете че тръгвахме вечерта за морето за да стигнем преди обед на другия ден.Автобусите в момента са снабдени с допълнителни спирачки като ретардер,интардер и пр. които са независими от спирачките на колелата и спират като леки коли.Не се учудвам,че ти се струва,"че карат като бесни" Москвича не е особено скоростен автомобил.А това че имаш тапия от 1962 голям праз.През изминалата година имам навъртени 230 000км. само на автобуси.Надали имаш толкова навъртяни в живота си.Има една приказка "Слушай патило,а не старило

Катастрофата беше ужасна. Минахме покрай нея 15 мин. може би след като се беше случило. Точно линейката беше пристигнала. Познавайки участъка стана ясно какво се е случило. Аудито е идвало от Перник към София, а автобуса е бил в обратна посока. Сблъсъкът си личеше че е бил челен. Кошмарна гледка... Проблемът е сериозен - идващите от Перник, точно след края на двойния участък, трябва да направят много странна маневра и чупка в траекториятя си и при мокро време и несъобразена скорост изхвърчаш и се завърташ без проблем. Мястото не е добре организирано и това се знае от години. За съжаление нищо не се прави, за да се оправи този катастрофален участък, който е известен с множество инциденти, както леки, така и много тежки. Дали нещо ще се промени... Първата крачка е шофьорите там да са внимателни, а втората е инстанциите да вземат по-сериозни решения и да коригират участъка. Лека им пръст на момичетата.

Първата крачка е да се спазват знаците с ограниченията а не всяка кифла да си мисли че щом се гушка с богат чичко всичко и е позволено

Що ви тре'аше Ауди, а не си карахте Ситроено, ъ?

Това значи ли , че и автобуса се е движел с несъобразена скорост, след като догонва колата и я блъска отзад! Много интересен случай, да не би шофьора от автобуса да е карал плътно зад колата и притеснена водачката да е направила маневра за да избяга от нахалния автобус! Тук има неспазване на дистанция на 100%

А може би момичето си е карало нормално и автобуса го догонва и я блъска отзад и потърпевшите загиват и стават виновни! Бог да прости момичетата и да даде сили на близките им.

А може би писалия статията е спал защото колата идва от Перник а автобуса от София

Това място на което е станало катастрофата е ужасно. Толква ли е трудно да се направи така , че да спрат катастрофите там. Променете го бе тъпаци , поне аз съм виждал десетки удари там. То магистрали е добре да се строят но хората няма да спрат да карат и по другите пътища. Всички сте еднакави , никой не мисли за хората и предишните и сегашните гледат да крадат и за нищо не ги интересува. Пуу да ви се и смазаняците, Толкова ми е жал за тези момичета , няма какво да каже никой в такъв момент. Всеки си мисли , леле добре , че не съм аз. Но не се знае до кога !!!

Срещу малоумни шофьори какво да се направи? Шест лентов път? И ако тръгнат да оправят този сегмент от пътя ще почне един рев - корупция, пак само ленти реже Бойко... То не може хем така хем иначе.

Няма опасни пътища, има опасни шофьори! Всеки ден от там минават стотици коли. Личи си кой кара внимателно и кой си избива комплексите. Изобщо не ми е мъчно за двете простакеси, които са се размазали. Само като навържеш фактите - 24 годишна, Ауди с номер 8686 (за да се помни по-лесно), миска-стюардеса, мокър път, сложен участък и нощно шофиране...

Ама ,да не казвам....какво,заспала. В този случай момичето в Аудито е виновна 10000 %. За да е смачкана колата, толкова много, значи е карала минимум с 90 км/ч . При ограничение 60.На тоя ПРОСТ БЪЛГАРСКИ НАРОД все НЯКОЙ ДРУГ МУ Е ВИНОВЕН. Докато не се научите да СПАЗВАТЕ ВСЯКАКВИ ПРАВИЛА във ВСИЧКИ ОБЛАСТИ , няма как да се оправите. В

Наскоро празнувахме новата 1950 година. Няма грешка - 1950 г. Страната ни се намира на равнището на Европа от петдесетте години на 20-ти век. По катастрофи, по простотия, по ниво на стандарт, по всичко. Тепърва ще извървим пътя на законите, реда, дисциплината и здравия смисъл. Тепърва селяндурите ще се връщат при говедата, и всеки ще си заеме мястото. Напъните да ставаме цивилизовани, когато сме си диваци, ще носи нови жертви по пътищата. Никой не съжаляваме за нищо - всеки си заслужава съдбата в тази дива държава на ГЕРБ и милиционерите.

Пътят е ужасен ,идеално се вижда дори от тази снимка,само искам да кажа ,че при такава калпава настилка дори и с отлични умения и автомобил да си ,никак,ама найстина никак не бива да разчиташ само на себе си и колата... Просто не се знае ,какво може да се случи (да направи) няккой който е отпред или отзад .... Преди година-две на слизане от Витиня в последните завой преди Ябланица(който пътува често ги знае) при ситно ръмящ дъжд точно така ме удариха отзад ,слизайки надолу ,след единият от завоите имаше завъртяло се комби на пътя и след него три коли спрели вече,влизам-виждам го,успявам да спра точно два метра след последния,но този зад мен си фучеше човека и спря с помоща на моята кола... Просто всички трябва да внимават на пътя-това е!

Пътят е лош, вярно е. Но не забравяй, че от там минава хиляди автомобили всеки ден. И катастрофират много малко от тях. Значи - не е само до пътя а и до шофьора.

Не знам кой е виновен и каква е причината, но жалко че две млади хубави момичета са си отишли по такъв начин. Лека им пръст и съболезнования на семействата им.

Ако автобусът се е движил отзад, то със сигурност не е спазвал дистанция или се е движил с несъобразена скорост. Това е причината за удар отзад, какъвто е случая. А дали драмата в катастрофата се причинява от удара отзад това трябва да установи следствието.

И как реши,че автобуса не е спазвал дистанция?Може би си бил очевидец?Защо всички изказват мнение без да са видяли случилото се?Всички са много компетентни и хвърлят вината на този,на когото им се ще!Точно в стил Байганоьовщина!!!!!!!!!!!!

Достатъчно е да си гледал вчерашните новини. Коментара е излишен. В сучая ти сам си се нарекъл бай Ганьо, защото нито си видял, нито си компетентен а изказваш мнение. Бай Ганьо си е Ганьо Балкански дори когато изказва мнение.

А между другото , вече в два сайта прочетох , че автобусът не е бил зад Ауди-то , а се е движил срещу него .

Жалко за момичетата! В този участък поради големия трафик, наличието на дупки, липсата или бледа маркировка на пътя, идиотската чупка на пътя веднага след Лукойл посока София, бързо шофиране и слаби шофьори са станали десетки катастрофи. Чудя се няма ли най-накрая да изправят трасето, да отделят двете посоки с мантинела и трагедиите да приключат. В другата посока пък точно срещу теб на същата чупка се появява огромен билборд. И в него са спирали доста коли. Лошо е дори за всекидневно преминаващите. За тези от други райони и чужденците пък си е направо стрес.

ФeниX

Минах от там 1 час след катастрофата, едната носилка все още беше на пътя. Всичко написано е вярно, участъка е ужасен. Смятам, че при тези условия, трябва да се оставят по една лента в двете посоки и да се забрани изпреварването. Но пътя е такъв и за да се предпазим трябва да се съобразим с него а се шофира ужасно. Мисля, че има ограничение на скоростта, което смятам че и автобуса и автомобила не са спазвали. Едва ли при 60 км/ч, аудито би изгубило контрол. Едва ли при 60 км/ч и спазване на дистанция автобуса би помлял по този начин лекия автомобил. Пътят не е добър, но никой не ни е виновен, че не спазваме правилата и не сме толерантни на пътя.

Колега изобщо не се подвеждай, по думите написани от някой, абсолютно неграмотен журналист. Става въпрос за ПРОТИВОПОЛОЖНО движещи се ПТС.

И ние със съпругът ми се чудим защо толкова години никой не се сети , че в този участък пътя трябва да се преработи чисто конструктивно. Нали трябваше магистрала Люлин да отвори и после владайския път да се оправи... Този вираж е отвратителен и там често стават катастрофи...

Ивкони са убийци! От 2004 до сега са ми създавали поне 3 изключително опасни ситуации и даже се чудя как съм се измъкнал. Въпрос на време е да стават такива инциденти с техните автобуси. Явно нямат никакъв контрол джигитите им-шофьори!

Жалко за загиналите момичета. Съболезнования на родителите. Познавам добре участъка в който е станала катастрофата- доста е неприятен с обратен вираж и на тава място се наблюдават по минимум 3-4 тежки катастрофи годишно. Мисля, че е крайно време да се промени участъка от пътя да не е толкова опасен.

Много точно казано! Без излишни обяснения и разсъждения. Дано са на по-добро място, милите момичета... другото просто не си заслужава ... излишни коментари и злоба ... Просто помълчете и кажете едно Бог да ги прости! Почивайте в мир!

Ало-разбирачите.На снимката си личи че автомобила е застигнат и ударен отзад в дясно,това предразполага предвид по голямата маса на автобуса завъртането на лекия автомобил с дясната страна към удара.А сега се вгледайте как е изпомачкан автомобила.Няма да давам определения има си компетентни органи за това,те ще си кажат думата,надявам се да отсъдят по съвест.Така че небързайте да ръсите глупости и да прикачате епитети.

На всеки може да се случи, но това е типично поведение при опасните катастрофи-несъобразена с пътниту усложвия скорост на тия момичета.

Хайде да анализираме малко причините. Някой пътувал ли е скоро по този път? Имам предвид последните 30 години? Тогава той ще знае на какво прилича този път. На този път няма 5 метра равен участък, без дупки, потъвания, бабуни, наклони, локви, камъни, клони, пукнатини и всичкия възможен асортимент наличен за затрудняване на движението. Има няколко смотани знака, никаква маркировка от години, смяна на двойни платна в еднат и в другата посока. По празници и почивни дни слагат едни временни знаци, които от едната страна се виждат, защото си срещу тях, но в обратната посока е просто сива тръба със сива плоскост и привечер и през нощта изобщо не могат да се забележат.

Там всичко живо се опитва за запази поне малко колата си, избягва дупки и други участници в движението. Дори сам да си на пътя не е никак лесно да се пребиеш. И вече поне 30 години никой не прави абсолютно нищо за този пътен участък от 20км. Вход/изход на столицата, международен път за/от Гърция, връзка с близък голям град, Владая, Мърчаево, Драгичево и много други.. И като е мокро (отбелязах вече, че маркировка няма) и започва да се стъмва.. е просто въпрос на време да стават инциденти. За съжаление!

Колега , щом знак с ограничение 60 км/ч за теб е смотан, възможно е да ти се случи същото / НЕ ТИ ГО ПОЖЕЛАВАМ /. Колкото и да са лоши пътищата, правилата трябва да се спазват. От снимката е очевидно , че Аудито е карало с МНОГО над допустимото ограничение. И понеже искаш анализ - анализирай какво би се случило ако леката кола се е движила, примерно с 56 км/ч. Мойто мнение е, че ако е спазено ограничението, при тази катастрофа , можеби щеше да има примерно, счупени крака, ръце, и ребра но нямаше да има две загинали момичета.

Пътувах към София и минах покрай катастрофата може би половин час след като се е случила. Беше ужасно! Шофьорката на Аудито си беше на вястото в колата, в не много естествена поза; надявах се да е жива, но като гледах колата - едва ли... Другото момиче вече го бяха свалили и поставили на носилка. Не знам как точно се е случило; аудито беше отстрани на пътя, посока Перник. Смачкано до неузнаваемост. Беше ужасяващо! Не знам дали на Кат е по удобно да стовари вината на умрелите, но... само който е видял, знае какво точно се е случило! Бог да прости момичетата!

Точно този участък от пътя е особено опасен, защото болшинството шофьори го карат на инерция. Просто изключват от скорост и се спускат като шейни по наклона, като скоростта достига над 100 км/ч. Платната уж са 2, но дясното е изядено и десният е принуден да кара близо до осовата линия. Мисля, че двете момичета са се движели по същия начин и автобусът, движещ се по инерция в ляво, просто ги е закачил, завъртял и помлял, което за съжаление не може да се докаже.

Искам да допълня: лесно е да виним мъртвите, но в случая не ще да са виновни те. На мен многократно ми се е случвало точно в този участък да съм "на нокти", защото огромните товарни автомобили, както автобуси летят по инерция като НЛО, а има ограничение...60 км. мисля, което никой от ползващите инерцията не спазва. Момичетата в колата няма къде да са се завъртели...със сигурност са смазани от автобуса. Препоръчвам...всъщност МОЛЯ, КАТ да наблюдава този участък за да спре порочната "инерционна" практика на каране, защото всеки щом мине полицейския пункт "на пръсти", настъпва газта и превръща возилото си в свободно падащо тяло. Който опита да се движи на скорост бива притиснат, освиркан от клаксони, или както в случая...пометен.

ФeниX

Бъркаш мястото. Ударили са се на равното, на 20-30 метро от бензиностанцията на Лукойл. Лентите там са 3, по една в двете посоки и една за изпреварване по средата.

Правилно. Бъркам мястото, но това равното не е по-малко опасно. Рядко е с маркировка и особено опасно е за шофьори, които не го познават, на тъмно и дъждовно време. Би следвало да се преминава този участък много внимателно и с ниска скорост, което е почти невъзможно от тези, за които участъкът е рутинен.

Ивконеца за да ги ошамари така отзад, значи им е налетял с 0 метра дистанция и без опит за спиране. И после на тази мокрилка иди дири спирачно разстояние... Тея с междуградските са абсолютни камикадзета! А Аудито да се звърти, значи ESP е отказало.

Не е от ESP-то, а от акъла на шофьора. Всички тези системи са, за да те предпазят от рефлексите ти да скочиш с всичка сила на спирачките, да дадеш повече газ в завой и др. подобни, а не за да караш на ръба и да разчиташ те да те спасят.

Е то на снимката се вижда, че са ударени странично от автобуса..... предвид размазния автомобил възниква въпроса с колко ли е карал автобуса за да размаже така колата. Жалко за момичетата...

''кифла" не е най-доброто измислено определение от комплексар като теб SunOfSun. Всеки може да допусне грешка. Мисля че мъжете също не са перфектните шофьори във всички ситуации. Нагледала съм се на недодялани мъжки - кифли-!!! Съболезнования на близките на тези млади момичета!

Пълно е с плиткоумни, високомерни, празноглави, нафукави младежи и девойки вършещи глупости. Къде са родителите ????? Думичката възпитание. Българинът го мъчат две неща беднотия и простотия и затова е на това дередже и затова се случват белите. Комплекси, комплекси, комплекси и всичко което върчи..................

В днешно време Родители и Възпитание са две несъвместими думи. В днешно време имаме криза не заради незнанието или липсва на средства, имаме криза заради липса на ценности, на морал, на етика, на елементарно уважение към непознатия човек до минаващ покрай теб на улицата. В днешно време е нужно в училищата да се учат на тези неща, които липсват на хората - история, етика, философия, литература от древността и то не просто да се преразказват, а да се дискутира. И дано бъдещите граждани успеят да си изградят ценности в живота. Но затова трябват и учители, които да разбират и да вярват в тези ценности. И разбира се условия това да се случи, направени от властта.

Вижте сега по въпросът с дистанция има автомобилни решения и те се преподават в чужбина. Първо решение- намаляш рязко скоростта и караш с 20-30 километра, колата зад теб или автоматично увеличава дистанция или приближава и те задминава. Второ решение- пускаш мигач за да те изпревари колата зад теб. Трето решение отбиваш изцяло от платното, изчакваш да мине колата която не спазва дистанция.

ако загубиш управление на автомобила си едва ли ще можеш да избираш измежду трите решения...единственото спасение е да не те прегазят идващите зад теб - като в случая *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ако шофиорат на автобуса е спазил дистанция сигурно е, че нямаше да се случи това. скоро патувах с тази фирма - такова скоростно каране беше, но сащо е сигурно, че не само шофиорите н а тази фирма карат безумно. балгарите сме непоправими - като стане нещо лошо - започват проверки, естерствено всички се кротват за известно време и после хаиде пак с пална газ.... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

коку

Има три стила на каране по нашите пътища. Първия е да караш така, че задължително да можеш да спреш от Х км/ч до 0 км/ч в рамките на видимостта или в рамките на разстоянието до предното ППС. Този се практикува основно от новите водачи (ако не са си купили книжките). Втория е да караш така, че при всякакви непредвидени обстоятелства да можеш да намалиш скоростта до степен в която при евентуален сблъсък да има само материални щети и евентуално тук-там някое охлузване. Така шофират хората с голям стаж зад волана. Аз лично също карам така. Вчера скоростта ми във всички участъци от пътя към работа и на връщане вечерта беше средно с 25% по-ниска от тази, с която шофирам на сухо. Третия е да караш сякаш си сам на пътя, гумите ти са залепени за него, автомобила е в перфектно състояние и с нулева маса (т.е. спира от произволна скорост в рамките на 10см и за време под 0.1 секунда). Така като гледам, това е стила на двамата шофьори от инцидента, който коментираме... За съжаление от това, което виждам по улиците, поне 30% от шофьорите са такива.

Съгласен съм абсолютно с казаното от теб. Аз съм от първия тип шофьори, които спазват дистанция, нямам необходимия стаж и умения и го осъзнавам. Обаче има камикадзета, които се стараят всячеки да се заврат точно в оставеното разстояние м/у двата автомобила и риска да ги нацелиш одзад е огромен съответно и вината е твоя при такъв удар. Истината е, че докато хората не се научат да избягват рисковите ситуации и да си поддържат автомобилите, ще има големи катастрофи.

Спазването на дистанция е много условно понятие. Колко трябва да ти е дистанцията от предната кола, ако се движиш с разрешена скорост 90 км и тя внезапно се завърти на пътя или се удари в нещо и спре? Дистанцията върши работа, когато предният автомобил ти подаде знак, дори чрез стоповете, че ще спира или променя посоката. При аварийна ситуация естествено, няма как да се аргументираш с дистанция, защото това е непредвидима ситуация!

Ами точно заради аварийните ситуации се спазва определена дистанция . Ако беше учил когато/ако си взел книжка , щяха да ти обяснят каква е безопасната дистанция и защо тя е предвидена точно заради аварийни ситуации . Такава дистанция обаче не се спазва от никого . В случая обаче и да е спазвал ""добра" дистанция , шофьорът на автобуса едва ли е имал голям избор , при мокрия път и завоите в този участък . Ако е бил предприел рязка маневра , сега най-вероятно щеше да има и жертви от автбуса . А ако колата при въртенето си се е удряла в мантинела и е рикоширала , тогава вече единствено късметът може да помогне да не бъде ударена .

Спазването на дистанция е именно заради това: шофьорът на автомобила да може да спре при всякаки условия и аварийни ситуаци. Колкото по-висока е скоростта, толкова по-голяма трябва да е дистанцията.

А на всички тутманици по пътищата какво ще кажете?

На тях ще кажа един виц: Един инструктор дава последни указания на нов шофьор: - По улиците синко има много опасни водачи. Внимавай за пияните - карат от една лента в друга, правят нелогични маневри, не внимават и не си гледат в огледалата. Ще внимаваш и за таксиджиите - карат бързо, нагли са, отнемат предимство и ако не ги пуснеш като нищо ще те блъснат. Внимавай и за мотоциклетистите - промъкват се на една боя разстояние с несъобразена скорост и не спазват дистанция. Момчето кима и накрая пита плахо: - Добре, а за жените шофьори какво можеш да ми кажеш? Инструктурът клати тъжно глава: - Абе не исках да те плаша, ама ще знаеш жената шофьор е като пиян таксиджия на мотоциклет.

Боже колко несъобразителни женомразци има тука! За ваша информащия - момичетата мече ги няма а вие оригиналничите с вицове на техен гръб. Мнооого тъпо!

Да се пазят от кифлите ...

При дъжд и въобще вода на пътя се кара с не повече от 50 километра и задно- предна дистанция от 30 метра. това е. Ако не са ги научили жалко. Сега да вкарат в затвора инструкторите им. Щото на 20 години за тях всичко дето лети се яде. Бог да ги прости.

На "теория" е така, ама на практика - съмнявам се и ти да го правиш.

Практиката го доказва това , а не теорията !

аз оставям винаги дистанция ама има ли дистанция веднага някой се намърда. но трябва да проявяваме и търпение разбира се

Какво да ви кажа - пак ПЕРНИК! Абе тия хора от Перник да вземат да направят курбан на градът се, па белким тази прокоба отпадне от тях!!! А какво да кажем за автобуса - не е спазвал дистанция или е карал доста по-бързо от лекия автомобил! Нещо по-вече той се е движил за прословутата Дупница - градът на престъпниците - т.н. Галевиград!! Ако автобуса е спазвал необходимата дистанция и е карал със съобразена скорост нямаше да има катастрофа и двете момичета щяха да са живи!!

Не знам дали Перник трябва да си направи курбан, но фирмата Юнион Ивкони със сигурност. По същият нелеп начин от Бургас за Пловдив някаква си млада мадама решава , че на мост със завой трябва да изпреварва и директно се вряза в автобуса ни. Аман от шофьорки- състезателки!!!

По-безумен коментар от твоя може да направи само КГБ. Аудито със силистренска регистрация, автобусът със софийска, а ти обясняваш за Перник и Дупница.

Абе не знам дали коментара ми е безумен и каква е връзката с КГБ, но е факт че кофтито неща се случват около Перник и Дупница, а доколко е важна регистрацията - всички автобуси на големите автобусни компании са със софийска регистрация, а ако караш в София ще видиш едно голямо количество автомобили с регистрация от други градове в страната, така, че регистрацията не е от значение! От значение е рационалното мислене на шофьорите, независимо от пола им и превозното средство което карат! Твоето мислене май по подхожда на това от русия и КГБ!

Горките момичета, ужасна смърт! Дори и да са виновни за катастрофата не трябваше да си отиват от този свят толкова млади!Съболезнования на родителите им!

ето и дир-а има статия за едно от загиналите момичета! Бог да ги прости link

Как идващия след нея автобус? Защо колата на снимката е смазана отдясно, по- скоро е свила в насрещното :( Докато не се направят умни МПС, които спират при опасност от ПТП, ще има невинни жертви - като спътничката на шофьорката :(

"да се направят умни МПС" Симпатяго, как ще дефинираш "опасност" на пътя? Май живееш в някой филм. Ние сме тези които трябва да се контролираме. Ние!

по-скоро да се завишат критериите при шофьорските курсове. не таксите, а критериите. и когато някой кара курс за категория "В", нека веднъж го качат да пробва да кара камион и веднъж да го качат да пробва да кара автобус. то като видят камион или автобус тия шофьори и шофьорки с категория "В", вместо да проявят предпазливост и инстинкт за самосъхранение, веднага се навират отляво, отдясно... , в града, не дай боже автобус да подаде ляв пътепоказател (дето му викат мигач (;)), вместо да го пропуснат, те подават газ като във формула 1

по скоро завишението трябва да е в посока санкции за безобразията на кретените-шофьори а не при обучението. Виж САЩ - всеки млад дрисльо може да завърши шофьорски курс, но ако прави простотии на пътя си получава заслуженото, а в Булгаристан всеки комплексар който се качи на някой по голям автомобил става "ербап" на пътя!! Жалко за двете момичета! Ако този тъпанар от фирмата на Ахмед Доган -Юнион Ивкони бе спазвал дистанция и бе карал със съобразена скорост, двете момичета щяха да са живи и здрави! Сега обаче - лека им пръст!!

колата е блъсната от идващия след нея автобус? след нея или в насрещно движещия се автобус? dir-а?

Горките деца. Съболезнования на семействата. На никого не му хрумна от вас, че може да е спукала гума или да е възникнал технически проблем с автомобила, дупка на пътя. Злобари.

Ти съобразена скорост с пътна обстановка и време знаеш ли какво е??????

Даааа.... Скорост, път, АВТОБУС-СНАРЯД управляван от САМОНАДЕЯН КОСМОНАВТ със "съобразена" с пътните условия скорост...?! Жалко за момичетата, имали нещастието да допуснат грешка и се завъртят пред камикадзето....

В статията не пише каква е била скоростта.

Двама убийци по малко. На татко колата, празни главички, несъобразена скорост, книжка дето сигурно са купени и край. Жалко за тях и семействата им, но радост за бъдещите им пътни жертви.

Само един идиот може да напише такъв коментар... Много жалко за момичетата! Бог да ги прости...

мери не бади толкова сляпа. това че е момиче не значи че трябва да се оправдава за глупостите, които са завуршили трагично. винаги е ялко когато млад човек си отиде, но в момента не изпитвам суяление. колко животи са погубили на хора, които деиствително нямат никаква вина такива диви газари и газарки. когато такива сами се погубят е винаги по-добре отколкото да загинат невинни покраи тях. ялко за близките. и не танцуваме на гроба на момичетата, просто се радваме че няма невинни жертви *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Виновен е и автобуса,къде е дистанциата . С каква скорос се е движел се едно не вози хора ! А винаги барзат .

По-неграмотно не може да бъде написано.

Може!

на аборигени не трябва да се дават оражиа за масово поразяванея, каквито са и колите, защото ще се пребият, а и ще погубят и невинни. хора. колата не е средсто за парадиране кои какво има, а необходимост. в балгаря, кадето е развит публичня транспорт колата е лукс. и газария, за което простаците често заплащат с живота си.

Да плачеш ли да се смееш ли ... Какви неграмотни индивиди обикалят и пишат по форумите.. Ужас

ами те, аборигените, са и в чатовете... Тук се подвизават поразените от другото оръжие за масово поразаване - неграмотността!

те и по пътищата са такива

коку

Добре, че удара не е бил с друг автомобил, че щеше да има още невинни жертви...

ПЕМ

Идващия СЛЕД НЕЯ автобус! Тъпак, чети първо, после коментирай!

"...щеше да има още невинни жертви." В случая тъпака си ти! Чети какво пишат.

коку

Абе четох, гледах репортажи... Шофьорката на Ауди-то основно е виновна за случката, това е ясно и на слепец. "Благодарение" на нея има невинна жертва - спътничката и. (колко невинна или виновна е спътничката никой няма да разбере, но все пак водача носи отговорността за всичко, свързано с управлението) Отделно съм го виждал това Ауди по софийските улици, такъв номер се запомня, а простотиите на водача го правят още по-лесно запомнящ се...

много гадно! рип *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.