Ако ЦИК излезе и признае тези избори, ние от "Атака" ще искаме касиране на тези избори, заяви депутатът от "Атака" преди началото на парламентарното заседание, на което се очаква да бъде обсъден вотът на недоверие, внесен от ГЕРБ за провал на кабинета "Орешарски" в енергетиката.

2,96% получи "Атака" на евроизборите.

"Сигурен съм, че ще има колеги от ПГ на БСП, които ще подкрепят това наше искане", добави Чуколов по повод касирането.

Той обвини в манипулации и купуване на гласове ГЕРБ и "България без цензура" и обяви, че работят заедно, за което имало данни.

"В момента ГЕРБ, партията на мутрата Бойко Борисов, работи заедно с партията на капута Николай Бареков", каза Чуколов.

Той попита ББЦ откъде има 50 млн. лв., които похарчила за изборите.

По думите му в миналия парламент ГЕРБ са купували депутати, а по примера им "България без цензура" пазарувала избиратели.

Той настоя главният прокурор да разследва ГЕРБ и ББЦ, както и техните лидери и се закани, че докато това не се случи, няма да отговаря на "гадни подмолни въпросчета" от журналистите, на които им "е поръчано да ги задават".

Чуколов заяви, че на дебатите по вота „Атака” ще изобличи провала на ГЕРБ в енергийния сектор и обясни, че в Народното събрание се организира фарс, в който участват ГЕРБ и ББЦ.

По-късно парламентът събра кворум и той излезе на трибуната и прочете декларация, в която също каза, че "Атака" настоява за касиране на изборите.

"Призоваваме вас, народните представители, да подкрепите това наше искане. Да, може да ви е смешно, но хората, които гледаха телевизия в неделния ден, хората, видяха как цигани, всякакви, които дори по ТВ7 видях как казват "Бареков даде 20 лв., ние гласувахме", обяви той.

По думите му има над 2000 сигнала за купуване на гласове и от "Атака" сезирали прокуратурата, подготвили и видеоматериали, писмени доказателства.

Този път Чуколов каза, че минимум 30 млн. лв. били изхарчени от Бареков за изборите.

"Това е извращение на българската демокрация. Затова, когато излизате оттук, признайте тази истина. Българските журналисти не се свенете да казвате истината. Да, знам, че Бареков и банката, която стои зад него, има договори с вас", обяви още националистът. 

Той призова "Мутрата да си сложи капута и да изчезва".

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров отсъства от залата.