Влязло е в сила решение на Търговищкия окръжен съд по дело срещу Мустафа Алиев от Търговище, с общата стойност на отнетото имущество в размер на 3 433 974 лв. Това е най-големият спечелен от комисията иск до настоящия момент.

В полза на държавата се отнемат кафе-аператив в Търговище, ветеринарна лечебница, жилищна сграда на четири етажа, два гаража, лозе и пасище в с. Овчарово, 3 ниви, право на строеж за построяване на четири сгради, два леки автомобила, автобус, товарен автомобил, ремарке, парични суми, дружествени дялове от фирми.

Кърджалийският окръжен съд постанови да бъде отнето в полза на държавата имущество, придобито от престъпна дейност от Ерджан Рашид - Роко, по искане на комисията "Кушлев". Общата стойност на отнетото имущество е в размер на 1 719 073,50 лв., съобщиха от комисията, цитирани от "Фокус".

Скандалният бизнесмен стана известен през 1997 г., когато маскирани барети и антимафиоти нахлуха в Кърджали да го арестуват. Две години по-късно Роко бе обвинен в укривателство и задържан първо в предварителния арест, а след това - в затвора.
Впоследствие Роко успя два пъти да осъди България в Страсбург.

Искът срещу Ерджан Рашид бе заведен през май 2007 г. Роко е признат за виновен, за това, че без съответното разрешение е устроил хазартни игри.
В съдебния процес от анализа на доказателствата се установи, че за проверявания период от октомври 1986 г. до 2006 г. Роко е придобил имущество на значителна стойност без да има законни източници на средства.

С влязлото в сила решение на Кърджалийския окръжен съд, в полза на държавата се отнемат ресторант „Рибарска среща” в Кърджали; тракторна база в с. Сушево; 2 оранжерии в гр. Джебел; двуетажна къща; брокерски офис;земеделска земя; дворно място; 4 леки автомобила; товарен автомобил, както и сумата от 57 110,52 лв. – получена от продажбата на движимо и недвижимо имущество.

Магистратите постановиха още Ерджан Рашид да  плати и направените разноски по делото в размер на 2341 лв.