Това съобщава днес вестник "Гадзета дел суд", цитиран от БТА. Предполагаемите извършители са трима румънски граждани, които са задържани от карабинерите, а вероятният мотив е подхвърляне по адрес на тяхна приятелка.

33-годишният Красимир Ангелов пристигнал от България да търси работа на нивите около Сибари. Умира през нощта между неделя и понеделник в плажната зона. Жертва е на яростта на трима румънци, също сезонни работници, които го пребиват безмилостно, пише всекидневникът.
Около 3 часа след полунощ в понеделник те обградили българина и го пребили с ритници и юмруци, след което го оставили агонизиращ на улицита. При пристигането на патрулните коли българинът вече е бил мъртъв.

Карабинерите попадат на убийците, след като разпитват малолетна румънка, която е помагала на извършителите при опита им да прикрият следите от престъплението.
Задържани по обвинение за съучастие в убийство са 28-годишният Костел Хаблюк, 29-годишният Кристинел Хаблюк и 37-годишният Георгица Сувежану.

Тримата румънци ще бъдат разпитани от прокурора, който ще реши дали да ги изправи пред съдията по предварителното разследване, за да потвърди задържането.

Тялото на Красимир Ангелов, който е от Брегово, остава на разположение на магистратурата за аутопсия, се посочва в информацията.