Сигналът за инцидента, който е станал между местностите "Опасния зъб" и "Равни камък", е подаден на тел. 112 около 15.15 ч.

17-годишният Петър Михайлов се разхождал в планината заедно с четирима свои приятели. Завалял обаче дъжд и младежите тръгнали да се прибират. Петър загубил равновесие, спускайки се по стръмни скали, и паднал от около 20 метра височина.

"Само в рамките на десетина минути след подаването на сигнала, екип на "Планинската спасителна служба" тръгна към мястото на инцидента с пълна екипировка", съобщи пред "Фокус" Румен Талов от ПСС.

Петър е намерен в изключително тежко състояние. Младежът е с черепно-мозъчна травма, открита фрактура на лява подбедрица, счупена ръка и множество контузно-разкъсни рани.

Талов уточни, че когато е намерено, момчето е било контактно, но после изпада в шоково състояние и губи съзнание.

Пет часа е продължителна спасителната операция, като около 20.30 ч. Петър е транспортиран в болницата в Ловеч.

Директорът на лечебното заведение д-р Татяна Ганчева съобщи, че пострадалото момче е консултирано от специалисти. То обаче е в много тежко състояние и има риск за живота му.

"Разрешила съм да пристигне неврохирург от Плевен за консултация, като засега не се налага пациентът да бъде транспортиран в друга болница", допълни д-р Ганчева, цитирана от БНР.

Преди година 21-годишен русенец, студент във Варна, падна от 15-метрова скала в района на Аладжа манастир. Младежът бил на разходка с приятели, когато решил да си направи селфи на скалите, но се подхлъзнал и паднал. Той бе приет във варненска болница в изключително тежко състояние, с множество фрактури и наранявания.