Това показват резултатите от ново проучване на Асошиейтед прес- Джи Еф Кей, предаде БТА.

Само 12 дни преди гласуването кандидатката на демократите води пред републиканския си съперник с 14 процентни пункта. Намерение да гласуват за нея са изразили 51 процента от анкетираните срещу 37 за Тръмп. Това е най-голямата разлика, регистрирана досега в проучвания на нагласите на избирателите, посочва АП.

Клинтън си е осигурила подкрепата на 90 на сто от демократическите избиратели, както и на около 15 на сто от умерените републиканци. 79 на сто от републиканските избиратели са отговорили, че ще гласуват за партийния кандидат.

След започналото вече гласуване в 37 щата възможностите на Тръмп да победи Клинтън бързо се изпаряват, отбелязва агенцията.

В Северна Каролина - щат, в който Тръмп трябва непременно да победи, демократите водят пред републиканците в предварителното гласуване с 47 на 29 на сто. Демократите имат преднина, въпреки че на този етап активността на гласуване сред чернокожите - ключова избирателна общност за Клинтън, е по-ниска в сравнение с 2012 г. Клинтън има предимство също във Флорида, Невада и Колорадо.

Благодарение на белите избиратели Тръмп се справя добре в Охайо, Айова и Джорджия. Но дори да победи в тези щати, републиканският кандидат няма да успее да събере необходимите 270 гласа в избирателната колегия.

Стоун: Ако е Клинтън, става опасно

САЩ ще тръгнат по опасен път при победа на бившия държавен секретар Хилъри Клинтън на президентските избори на 8 ноември. Такова мнение изрази американският кинорежисьор, двукратен носител на награда "Оскар", Оливър Стоун, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Да не забравяме, че Клинтън подкрепи войната в Ирак и като държавен секретар помогна за разрушаването на Либия", посочва той в интервю за френското списание "Нувел обсерватьор".

Режисьорът смята, че тези решения са създали още по-голям хаос, пълна дестабилизация и бежанския проблем.

Стоун, който нарече кандидатката на демократите "царица на хаоса", обвини САЩ, че се опитват да бъдат световен полицай и да глобализират американската империя, посочва ТАСС.