Така британският таблоид "Дейли Мейл" разказва за "български герой", който преследва мигранти, избягали от продължаващата над 6 години гражданска война в Сирия.
За Динко пише и британският вестник "Сън".

"Дейли Мейл", цитиран от Actualno.com, посочва, че в интернет има десетки клипове на Динко, чрез които се разнася славата му. Британският таблоид набляга на това, че на някои клипове се показват мъже, жени и деца, принудени да лежат по корем, като ръцете на мъжете са вързани зад гърба.

Динко Вълев от Ямбол стана известен, след като се похвали сам във Фейсбук с видеоклип от задържането на сирийски бежанци на границата.

След като от Българския хелзинкски комитет подадоха в прокуратурата сигнал срещу него, започна разследване и той беше викан в полицията да дава обяснения.

В края на миналата година Районната прокуратура в Средец започна разследване на ловеца на мигранти Господин (Динко) Вълев за подбуждане към дискриминация, насилие и омраза на етнически признак.

"Дейли Мейл" съобщава още, че "Динко се е превърнал в герой за някои българи, а правителството в София му оказва подкрепа в залавянето и връзването на "джихадисти".

В материала се посочва, че не е ясно дали хеликоптерът е приведен в бойна готовност или е просто декорация в двора на Динко.

"Вълев, който живее в Ямбол, град в близост до границата с Турция дори съобщи миналата година, че "Ислямска държава" е сложила награда от 50 хиляди долара за главата му", коментира още изданието.

"Българският ловец на мигранти си купил боен хеликоптер, с който да лови бежанците, защото всички те са потенциални джихадисти“, пише пък в. "Сън“.

Не е ясно с какви средства и как ловецът на мигранти се е сдобил с хеликоптера, нито колко струва той. Динко се хвали с новия си боен хеликоптер, всявайки паника, пише "Сън“ под снимка на новата му придобивка.

Във фейсбук Динко споделя и видео от самия хеликоптер още на 14 март. "Палим и занимаваме. Купувам, го, няма проблеми“, казва Динко във видеото. "Генерал Радев, идвам" е написал Вълев.