Хакери крадат новите ”Карибски пирати”, искат откуп

stat
09:33  |  16 май 2017 | По света / Автор Николай Големанов /  
Хакери изнудват за огромна сума компанията ”Уолт Дисни” Хакери изнудват за огромна сума компанията ”Уолт Дисни”
Сн.: Shutterstock

Хакери, откраднали копие от нов филм на "Уолт Дисни" (Walt Disney), са поискали огромен откуп. В противен случай - заплашват те - филмът ще бъде пуснат в нета.
Това е съобщил генералният директор на компания Боб Айгър, цитиран от "Холивуд рипортър". Той не е разкрил за кой филм става дума, но уверява, че "Дисни" отказва да плати.

Става дума за петата част на "Карибски пирати" - "Мъртвите не разказват приказки", чиято премиера е насрочена за 26 май, разкрива електронното издание "Дедлайн" (deadline.com).

За да не разпространят филма преди това, неизвестните хакери искали непосочена, но "огромна" сума в биткойни. Заплаха им била първо да пуснат 5 минути от филма, после 20 и т.н., докато получат откупа.

В момента компанията "Дисни" сътрудничи в разследване на ФБР, което се опитва да достигне до изнудвачите. А американските медии не пропускат да се пошегуват: изпиратстваха "Карибски пирати".
Последно в По света


Радев обречен да трупа точки

Първите 12 месеца на президента Румен Радев показват устойчиви нива на доверие от около 60% и на недоверие – около и под 30%.