Това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов във Варна, който бил удовлетворен от разследването. Той откри Третия летен университет на младежката структура на ГЕРБ, организиран край Варна, съобщи БТА. 

"Като сложим и още две стрелби, които са за Джованито, "варненският бизнесмен", знаете и за Куката в Плевен", цитира го Дарик радио.
Информацията на разследващите се припокривала от няколко източника, имало и достатъчно свидетелски показания.

"В общи линии по "Килърите”, това неглижиране, което го видяхте в Апелативния съд в София, вече в общи линии сме удовлетворени, защото хората са там, където им е мястото. Остана само Петър Стоянов - Пешо Сумиста, по когото колегите в момента работят и се надявам, че в скоро време ще имаме и за него приятни новини”, допълни Цветанов.

За полицейските акции коментира, че е по-добре обществото да вижда тях, а не поредица от тежки престъпления. По-голяма част от задържаните при знаковите полицейски операции вече са там, където им е мястото – в ареста, каза той, цитиран от "Фокус". 

В сряда ще бъде внесен проект за промени в закона за МВР. Министърът обясни, че той се отнасят основно до влизането на България в Шенгенското пространство. Заложени били и козметични промени в структурата на
министерството. Според него извършеният задълбочен анализ показва, че може да се направи обединение на "Гражданска защита" и на противопожарната служба в една служба.
Другата идея е досъдебното производство да бъде прехвърлено към криминалната полиция, една малка част да отиде към главната дирекция "Борба с организираната престъпност".

Президентските избори ще бъдат спечелени от ГЕРБ, сигурен Цветанов, който е зам.-председател на партията.
Бойко Борисов и Цветан Цветанов са най-одобряваните кандидати за поста на президента, показа последното социологическо проучване на НЦИОМ. Неотдавна Борисов заяви, че кандидатът на ГЕРБ за президент ще е Цветанов

Зам.-шефът на ГЕРБ каза още, че целта на формацията на местните избори ще бъде да спечели поне половината от местата и да се представи още по-добре от 2007 г. Кандидатите на ГЕРБ за предстоящите избори ще бъдат обявени
през май или юни идната година.
Според министъра, партията трябва да се яви на вота самостоятелно. Това е решение, което се взема от колективния орган на ГЕРБ и ще обявим подробностите, когато окончателно приемем стратегията ни за изборите, каза Цветанов.

Той съобщи, че вече се водят разговори с кандидат-кмет, който да бъде издигнат във Варна. Градът се нуждае от промяна, каза Цветанов. По думите му, за Варна кандидатурата е на по-млад, енергичен човек, с добра подготовка на мениджър. Според Цветанов обсъждане на кандидати за София не се води, тъй като Йорданка Фандъкова се справя прекрасно на този пост.

Темата на форума, който вицепремерът откри, е "Устойчивото развитие през погледа на младите". Участниците ще обсъдят предстоящата национална кампания с екологична насоченост и "зелени идеи".