Това съобщи арабският сателитен канал Ал Арабия, цитиран от Ройтерс и БТА. "Ел Барадеи: готов да вземе властта за един преходен период, ако улицата поиска това", гласи кратко съобщение на телевизията.
Египетското правителство трябва да се вслушва в гласовете на продемократичните демонстранти, ако иска да предотврати по-нататъшна ескалация на масовите протести, заяви Барадеи преди да отлети от Австрия за Кайро, посочва ДПА.

"Надявам се да разберат, че отговорът трябва да е политически, а не свързан със сигурността, ако искат да избегнат насилие", отбеляза Барадеи. "Промяната е неизбежна", изтъкна Нобеловият лауреат пред репортери във Виена, където живее. Той обясни, че заминава за Кайро, за да подкрепи младите демонстранти, които разбираемо са изгубили търпение.
"Режимът не слушаше", заяви Барадеи, визирайки президента Хосни Мубарак, който е на власт почти 30 години.

Днес близо 600 демонстранти са влезли в сблъсъци с полицията по време на протести в източния египетски град Исмаилия.
Размириците в Египет продължават трети ден, те са насочени срещу над 30-годишното управление на Хосни Мубарак Самият той е на 82 и в лошо здраве. По време на неговото управление процентът на египтяните, живеещи под прага на бедност нараства от 39 на 43 процента

Най-малко 1000 души са арестувани от началото на антиправителствените демонстрации на 25 януари. Най-малко шест души са загинали, при сблъъсъците между силите за сигурност и протестиращите.
Според очевидци, днес полицията е разпръснала множеството с помощта на сълзотворен газ.