До приключване на футболната среща се забраняват престоят и паркирането на превозни средства на моста пред Националния стадион и по алеите около него, съобщиха от Столичната община, цитирани от БТА.

От 15.30 ч. до приключване на мача при необходимост и по преценка на СДВР може да се забрани влизането на превозни средства в двете посоки с изключение на автобусите от градския транспорт по ул. "Ген. Гурко" между бул. "В. Левски" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между пл. "Орлов мост" и бул. "Черни връх", по бул. "Драган Цанков" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "П. К. Яворов".

Над 1000 униформени ще охраняват мача, който започва в 17,45 ч. на националния стадион "Васил Левски". Полицаи ще има на всички възлови места в града, в метрото, както и на спирките на градския транспорт, съобщи "Новинар". Очаква се заради мача да настъпи транспортен хаос, тъй като придвижването на двете агитки съвпада с края на работния ден и пиковия час. "Призоваваме хората да избягват района около стадиона, където ще има промени в движението и затворени улици", призоваха от СДВР.

Сериозно ще е полицейското присъствие и на подстъпите към града заради очакваните левскари и цесекари от провинцията. От ЦСКА, които са домакин на мача, признаха, че се очакват общо около 10 000 зрители на трибуните. Футболният клуб ЦСКА е внесъл в Столичната община 5200 лева депозит заради футболната среща довечера, съобщи заместник-кметът на Столичната община Мария Бояджийска. По думите й депозитът ще бъде задържан, ако се причинят щети на общинска собственост.