През ноември са дадени допълнителни указания за още проверки. Работи се и по още няколко такива разработки. Това обявиха депутатите Яне Янев и Димитър Абаджиев след среща със заместник-градския прокурор на София Роман Василев, предаде Дарик радио. Двамата разговаряха с него, за да проверят има ли прокурорски чадър над разследването за незаконното финансиране на ДПС.
Незаконното финансиране на ДПС продължава да се разследва по три направления – прокуратура, МВР и ДАНС, обясни Абаджиев.
„Даже през ноември 2008 година са дадени допълнителни указания от прокуратурата за допълнителни проверки, които да се извършат. Така че твърденията, че няма данни за незаконно финансиране на ДПС, са неточни и неверни. Ние ще поискаме информация от МВР, където продължава част от работата”, добави Абаджиев.
Депутатите ще изискат от бившата служба ГДБОП допълнителни документи за механизма, по който Министерството на околната среда и водите е източвано чрез отклоняване на средства по проекти, обясни Яне Янев.
„Основна част от материалите касаят схеми за незаконно финансиране и по-точно източване на определени суми от съответни обекти на въпросната институция. ДАНС продължава да събира информация, прокуратурата – също. Ние очакваме съвсем скоро, в рамките на месец, нещата да бъдат приключени с постановление, но ние имаме уверението, че освен тази разработка "Лиани" има и други разработки, които касаят висши държавни чиновници”, каза още Яне Янев.