Сложил съм 0,001% просто като нормална вероятност, а и да уважа решението на партията, която също, разбира се, на първо място ме номинира, коментира той на откриването на Седмата световна среща на българските медии, организирана от БТА в Хага, Холандия.
Било нормално да номинираш първо лидера, "не да буташ напред някой друг", цитира го БНР.

На този етап премиерът не вижда смисъл от предсрочни избори.
"Ако през есента нямаме стабилно управление, лично ще предложа провеждането на предсрочните избори", добави Борисов и обясни, че това не го притеснява, а точно обратното.
Вчера той не изключи предсрочни избори "3 в 1" заради отказа да бъде подкрепян от "Атака" след ексцесиите пред софийската джамия миналата седмица.

По думите му всички рейтингови и финансови институции в света дават много добра стабилност и перспектива за България.

"Най-големият позитив от кандидатирането на Бойко Борисов за президент е, че политик с неговия авторитет ще изпълни с ново съдържание президентския пост", заяви по-рано днес пред БНТ началникът на кабинета на премиера Румяна Бъчварова.
Тя не смята, че кандидатирането му за държавен глава е изкушение. Бъчварова отхвърли тезата, че това означава бягство от отговорност и провал на политиката на ГЕРБ.

Според огласено днес проучване на МБМД министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев е изпреварил Бойко Борисов по рейтинг. Данните показват още, че ако сега има предсрочни избори, ГЕРБ ще получи пълно мнозинство в Народното събрание.