"И за КТБ се опитаха да ни набутват в някаква схема. Разпоредил съм на финансовия министър Владислав Горанов да изпрати писмо до американската компания, която ни разследва за всичко, което се е случило в КТБ", каза в Прага Борисов, цитиран от "Фокус".

В момента, в който ни върнат отговор, че са съгласни, защото плащаме пари за това, ще бъде публично оповестен, пратен на главния прокурор. Надявам се, познавайки го по неговите действия, той незабавно да предприеме действия и виновните да бъдат привикани, да дадат обяснения и ако има състав на престъпление, да си го понесат, коментира Борисов преди срещата на Вишеградската четворка в чешката столица, в която участва и той.

Владислав Горанов обяви по-рано, че е поискал разрешение от фирмата "Аликс Партнърс" за разсекретяване на доклада за КТБ заради засиления обществен интерес към заключенията в него.

"Много скоро и тази тема ще я затворя - КТБ. Всичко, което има - да излезе наяве. Институциите да проверят всички, които са теглили кредити, внасяли пари - съдии, прокурори, политици, всички публични лица, и Сметната палата да види дали тези доходи са в техните декларации", заяви премиерът.

"Така че менторите, които се опитват да бъдат на тази държава, да се явят на избори, като ги спечелят - тогава могат да са ментори. Аз ще направя всичко да дам на обществото сигурността, че правителството не само защитава техния интерес, но и прави всичко най-добро", каза още Борисов.

Висшият съдебен съвет обяви на свой ред, че започва проверка на парите на магистрати в КТБ.
ИЗБРАНО