Огнеборци гасиха пожар на работна площадка във фирма в Русе, намираща се в Източната промишлена зона, съобщи регионалният говорител на МВР в Русе Даниела Малчева пред БТА.

Сигналът е подаден малко сред 10:00 часа днес. Веднага на място са изпратени екипи на противопожарната служба и са потушили пламъците. Според първоначалните данни огънят е лумнал при преливане на разредител от един в друг бидон. Вероятната причина е статично електричество и неспазена технология при товаро-разтоварни дейности.

При инцидента са засегнати и празни кубични бидони.

Няма пострадали хора, не са нанесени щети по друго имущество или сгради.

Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ)  са извършили извънредна проверка заради пожара. Изискано е от оператора в кратък срок да представи в екоинспекцията писмени обяснения за причините, довели до възникването на пожара. От РИОСВ - Русе, съобщиха, че ще бъдат предприети административнонаказателни мерки по случая.

От екоинспекцията информират още, че през предходните години на дружеството са извършени пет контролни проверки, дадени са 14 предписания и са съставени четири акта за установени административни нарушения.