Единственият проблем за строителството може да възникне от лошото време и да не се асфалтира обектът до края на ноември, посочи премиерът, цитиран от БТА.

Борисов благодари "лично на господин Барозу и на еврокомисаря Хан за удължаването на срока за строителството на обекта". Той посочи, че за две години е построено шест пъти повече отколкото при предишното правителство.

Йоханес Хан поздрави Румъния и България за темповете с които се движи строителството на моста. Трябва да се създаде съвместна компания за управлението на съоръжението, посочи Хан.

При посещението на строителната площадка премиерът беше придружен от министрите Цветан Цветанов, Томислав Дончев, Лиляна Павлова и Ивайло Московски. Борисов и еврокомисарят Хан продължиха посещението си във Видин с наблюдение на започналото пълномащабно учение на МВР "Защита 2012".

Министър - председателят Бойко Борисов лично провери строителните дейности на централния булевард "Панония" във Видин, който е пред завършване. Премиерът припомни, че държавата е отделила за изграждането му 4,7 млн. лева.

Премиерът коментира и предстоящата неделна акция на инициативния комитет за референдум за съдбата на АЕЦ-а в град Белене. Бойко Борисов подчерта, че виновен за проваленото строителството на атомната централа е само и единствено Сергей Станишев. „Той е отговорен и за приетия през 2007 година Закон за възобновяемите и алтернативните енергийни източници, който е „престъпен", вмъкна още управникът, цитиран от КРОСС.

Това негово мнение стана ясно още в петък, когато електроразпределителните дружества и ДКЕВР се споразумяха за 13-процентно увеличение на тока от неделя, вместо очакваното 10 на сто. Причината - законът за зелените енергии, приет от Тройната коалиция, който Борисов определи като „най-лобисткият" у нас.

Близо 300 000 са бедните хора в България, за които трябва да се помисли чрез енергийните помощи, отпускани от Министерството на труда и социалната политика, да не усетят това поскъпване на тока, подчерта Бойко Борисов.