Той беше посрещнат на летището в Цюрих от българския посланик в Швейцария Меглена Плугчиева.

По-късно във Фейсбук профила на Борисов беше публикувано видео от работния обяд на световните икономически лидери. От кадрите се вижда, че той разговаря сърдечно с македонския премиер Зоран Заев. Двамата дори се прегръщат пред камерите.

Българският премиер е разменил реплики и с бившия държавен секретар на САЩ Джон Кери, показват още снимките, качени в профила му.

Борисов е провел разговор и с министрите на търговията и инвестициите на Саудитска Арабия Маджид Бин Абдулла Ал-Касаби и с министъра на енергетиката, промишлеността и минералните ресурси Халид Ал-Фалих. Те са обсъдени предприетите действия след официалното посещение в Кралство Саудитска Арабия за активизиране на двустранното икономическо сътрудничество и засилване на търговския стокообмен и инвестициите. Премиерът е използва повода да предаде сърдечните си поздрави към крал Салман бин Абдулазиз Ал-Сауд и престолонаследника Мохамед бин Салман Ал-Сауд и да благодари за отлично организираното посещение, съобщиха от правителството.

Утре Борисов ще участва в Годишната среща на Световния икономически форум, който се провежда под мотото „Да създадем общо бъдеще в един разединен свят“. Премиерът ще се включи в дискусия на тема: „Ускоряване на дългосрочното развитие на Западните Балкани“. В програмата му са предвидени и двустранни срещи със световни политически и икономически лидери, участващи във форума.

В делегацията са включени министрите на Европредседателството Лиляна Павлова и на туризма Николина Ангелкова.

По-рано днес Бойко Борисов проведе срещи с принца-престолонаследник Алоис фон унд цу Лихтенщайн, с премиера Адриан Хаслер и с министъра на външните работи, правосъдието и културата Аурелиа Фрик. По време на разговорите са обсъдени възможностите за активизиране на двустранните търговско-икономически отношения, задълбочаване на сътрудничеството по финансови и данъчни въпроси, както и приоритетите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Визитата на българския премиер в Лихтенщайн и срещата му с принца-престолонаследник са първите на такова ниво между двете държави, подчертаха от Министерски съвет.

Междувременно премиерът е провел телефонен разговор с турския президент Реджеп Ердоган, на която са обсъдили идеята за среща в България между лидерите на европейските институции и Анкара.