Бойко Борисов договаря с ”Alibaba” инвестиции

stat
17:06  |  11 януари 2017 | Бизнес / Редактор Георги Брандийски / обновено преди 55 минути
Предимства на България са не само ниските данъци, но и стабилността на страната, смята Бойко Борисов
Сн.: Официален сайт

Премиерът в оставка Бойко Борисов разговаря днес с представители на големия китайски бизнес, които са в България, за да проучат възможностите за инвестиции.
В срещата, на която са присъствали и вицепремиерът в оставка Томислав Дончев, са участвали ръководствата на "Alibaba Group", "GS-Solar Company", "GoldPoly Group". Те са били съпровождани от досегашния ни генерален консул в Шанхай Димитър Абаджиев, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Китайските инвеститори са посочили, че интересът им към страната ни е последица от установените добри отношения между премиера Борисов и президента и министър-председателя на Китай Си Цзинпин и Ли Къцян. Обща е била оценката за активизиране на двустранните бизнес контакти в последните години след българското участие на най-високо равнище в инициативата 16+1, икономическите форуми и създадените възможности за обсъждане на конкретни проекти между представителите на бизнеса от двете страни.

Идеите на "Alibaba Group" за инвестиции в страната ни са свързани със създаването на логистичен център за развиваната от тях онлайн търговия, който да обслужва поръчките в цяла Европа. Проектът включва и предлагане на международните пазари на български стоки и храни.

Намеренията на "GS-Solar Company" са за създаване на завод за производство на соларни панели, а "GoldPoly Group" проявява интерес към изкупуването на български тютюн.

Министър-председателят Бойко Борисов е изразил благодарност за съдействието на китайските власти за активизирането на двустранните икономически отношения. Той е подчертал, че приоритет на правителството от първия му ден е създаването на по-добър бизнес климат и стимулирането на инвестициите чрез намаляване на административните тежести и осигуряването на стабилна среда за правене на бизнес.

Премиерът е посочил, че предимства на България са не само ниските данъци, но и стабилността, която страната ни излъчва като финансов и икономически субект в Европейския съюз.


Последно в Бизнес


28 г. след Голямата екскурзия раздорът е между мюсюлманите

През май 1989 г. започва една от най-големите изселнически кампании в историята, останала известна като Голямата разходка - на българските мюсюлмани към Турция.


Смятате ли, че разсекретяването на стенограмата ще доведе до разкриване на истината за КТБ?

Да Не Не знам
Можем ли да намалим катастрофите по пътищата? Да се избират ли депутатите мажоритарно в 2 тура?