Това е ярко доказателство, че вицепремиерът и министър на финансите се опитва да ръководи и налага своите деструктивни идеи не само в земеделието, енергетиката, социалната сфера, а и в транспорта, оплакаха се от Обединения стачен комитет, цитирани от "Фокус".

Заради срещата между Московски и Дянков преговорите за бъдещето на БДЖ бяха отложени за утре - 6 декември от 14 ч. в Министерство на транспорта. Според синдикатите обаче проточването на разговорите е с цел да се доведе дружеството до умишлен фалит, "Товарни превози" да бъдат продадени за жълти стотинки на вече известен инвеститор, а чрез фалита на останалите дружества да бъдат уволнени всички работници и да се създават нови структури.

Вчера стачкуващите железничари обявиха, че спират преговорите с ръководството на БДЖ и ще преговарят само на ниво министри.

През днешния 12-ти ден на стачката над 86% от пътническите влакове в цялата страна спряха. Към 16 ч. от 225 пътнически влака, които е трябвало да се движат между 8 и 16 ч., са спрели движение 193.

Същевременно до момента 838 служители на БДЖ са приели предложението доброволно да напуснат срещу обезщетение в размер на шест брутни заплати, съобщиха от пресцентъра на компанията.