Това съобщи БНТ. Екипажът разполага с достатъчно храна и вода, каза капитан Цветан Гъдев - представител на италианска компания - собственик на плавателния съд. За всеки ден престой обаче, компанията търпи огромни загуби. Наши моряци има и в района на Суецкия канал. Те плават с кораб на английската фирма "Зодиак" и за момента няма тревожни новини от там. 

 Възможно е България да изпрати втори самолет до Египет, за да прибере сънародниците ни, които останаха там по свое желание след първата евакуация. Това съобщи говорителят на Външно министерство Весела Чернева, цитирана от bTV. С първия курс на правителствения самолет до Египет у нас се прибраха около 50 българи и трима руснаци.

Около 200 българи са в контакт с посолството ни в Египет. Ако сред тях има достатъчно желаещи, или пък нещата там излязат извън контрол, страната ни ще предприеме втора евакуация.

Десети ден продължават протестите в Египет срещу режима на президента Хосни Мубарак, управляващ страната вече 30 години. Сблъсъците ескалираха в прояви на насилие между противници и поддръжници на Мубарак
 Днес демонстрантите успяха да изтласкат поддръжниците на египетския президент от централния площад „Тахрир” в Кайро. Представители на двата лагера се замеряха с камъни, чуха се и изстрели, припомня "Фокус". 

Новите сблъсъци дойдоха в момент, когато премиерът Ахмед Шафик се извини за безредиците през изминалата нощ, при които загинаха най-малко седем души, а над 800 души бяха ранени. Шафик обеща да проведе разследване, за да се установи кой е виновен за насилието.

 Протестиращите настояват за оставката на президента Мубарак, който от своя страна посочва, че не смята да прекратява сегашния си мандат.
Междувременно лидерите на Франция, Германия, Великобритания, Италия и Испания направиха съвместно изявление, в което осъдиха насилието и призоваха за политически преход, който трябва да започне незабавно.