Той е извършвал упорита и продължителна престъпна дейност и ако излезе на свобода, може да се укрие и да я поднови, аргументираха се от прокуратурата в искането да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение.

Съдът прие тези аргументи и отхвърли твърденията на защитата, че 33-годишният Василев искал да помогне на хората с евтини самолетни билети, а не да ги измами, просто понякога ставали грешки и той не си изпълнявал обещанията. Не бил задържан, както беше съобщено, а сам се предал в ГДБОП в петък сутринта, като последно бил в Бургас, заяви адвокатът му Георги Ценев.

Самият измамник каза лаконично:

"Съжалявам, не го направих заради парите".

Той обаче остава в ареста не заради установените случаи на около 40 измамени с над 40 000 лева в последните 3-4 години, а по единственото до този момент обвинение срещу него - за стара измама от 2012 година. Тогава взел от мъж 490 лева с обещанието да осигури пакет от 10 самолетни билета.

Оказа се, че след като срещу него били подадени жалби за измами още преди години, Василев си направил фалшив профил във Фейсбук, като използвал снимки на нищо не подозиращия французин Александър Мартинез.

Самият той коментира пред в. "24 часа", че смята да заведе дело срещу българина и да потърси правата си. Потърпевшият обясни, че във Франция това се нарича престъпно подражание на някого и се наказва със затвор до 1 година или глоба до 15 000 евро.

Междувременно вътрешният министър Валентин Радев скандализира жертвите на измамника, като заяви, че който иска да мине метър, ще страда.