Решиха ли съдбата на АЕЦ ”Белене” ?

stat
12:45  |  8 март 2018 | Бизнес / Автор Красимир Тодоров /  
Строежът на АЕЦ ”Белене” май ще си остане във варианта ”гьол за милиарди” Строежът на АЕЦ ”Белене” май ще си остане във варианта ”гьол за милиарди”
Сн.: Bulphoto

Въпреки дадения от Народното събрание на правителството срок за изясняване на съдбата на АЕЦ "Белене" до юни, нещата изглеждат решени още през март.
На този извод навежда обявената от АЕЦ "Козлодуй" обществена поръчка за разконсервиране, снемане на необходимите геометрични размери, консервиране и подготовка за последващи дейности на ротор високо налягане на турбина тип К 1000-60/1500-2 от АЕЦ "Белене".

На обикновен език това означава, че започва разкомплектоването на оборудването за "Белене" и прехвърлянето му в АЕЦ "Козлодуй". Засега само на един ротор, но началото е поставено. Така че вариантът-правим 7-ми блок в Козлодуй с оборудването за "Белене" изглежда все по-реален.

Иначе самият предмет на обществената поръчка, обявена от АЕЦ-а ни, е следният: "Разконсервиране, снемане на необходимите геометрични размери, консервиране и подготовка за последващи дейности на ротор високо налягане на турбина тип К 1000-60/1500-2 от АЕЦ "Белене".

Основната дейност по търга включва: - Транспортиране и монтиране на кота 0, транспортен коридор 5-ти ЕБ на спомагателно оборудване, приспособления, шкафове и фургон; - Транспорт и поставяне в транспортен коридор, кота 0, 5-ти ЕБ на “балки“ и стойки за РВН; - Демонтаж дървената обшивка, разтоварване РВН от транспортните стойки и залагане върху стойките за РВН; - Сваляне на консервацията от РВН цялостно или в местата необходими за извършване на измерванията; - Извършване измервания на РВН съгласно чертеж Б-551-20СБ (размери на степени, радиален, аксиален бой на ротора и др. съгласно чертежите); - Зачистване заваръчни шевове, извършване на ВК и КЦ и УЗК 100% (при невъзможност УЗК ще се извърши от ОКС-ИЦ “ДиК“ на Възложителя); - Зачистване радиусни преходи, извършване на ВК и КЦ 100%; - Извършване измервания на “хвостовик“ съгласно чертеж Б-520-1-08СБ; - Възстановяване на консервацията; - Прехвърляне РВН върху транспортните стойки; - Монтаж дървената обшивка".
Последно в Бизнес


Психолог: Поне седмица се адаптираме след часовата смяна

Хората, които страдат от безсъние и които са по-изнервени и тревожни, по-трудно се адаптират към преминаването към лятно или зимно часово време