Решиха ли съдбата на АЕЦ ”Белене” ?

Въпреки дадения от Народното събрание на правителството срок за изясняване на съдбата на АЕЦ "Белене" до юни, нещата изглеждат решени още през март.

Обратно в новината

Коментари - Решиха ли съдбата на АЕЦ ”Белене” ? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има много висококачествен бакър(мед) в него явно комунягите от бкп-герб ще се разплащат нещо с Надин да е жив и здрав да си кара с кеф колиците.

Да решиха съдбата на Белене.....ще го продават на Гинка.

Някой дотук да спомена референдум? Втора АЕЦ в малка държава без работеща икономика - на кого му е нужна? Със сигурност не на обикновения "матер'ал", дето плаща данъци и пуска бюлетини. А пък Япония - тя да му мисли с нейната Фукушима! Колко са глупави - хем остров, хем спряха всички АЕЦ, за Германия - да не говорим-тя Меркел им изпи акъла! Обаче ние сме умници - ще им покажем кой държи жиците: без нас ток - ама йок!! А матер'ала - той и без това не става за нищо - нека се трови!

Брей, много ядрени и енергийни експерти имало в тоз форум. А съдбата на Белене Бат ви Бойко я реши отдавна. Белене няма да има, защото така му наредиха отвъд океанските му господари. Сега просто закупеното оборудване ще се разпродаде за жълти стотинки, а народа пак ще пие една студена водица.

Това е генератора ! Той може да се задвижва не само от ядрени реактори :) В него няма нищо ядрено !

да на посладък се задвижва само на дърва и въглища

Не е генератора:РВД означава ротор високо налягане на турбината.

KARAITE GI NA OTPADACI TEZI DE MODE I RAGDASALI REAKTORI MINALO IM VREMETO NE PRAVETE 4ERNOBIL 2,IMA NOVI TEXNOLOGII AMERIKANSKI FUKOHIMA SIMENS SPRETE SE

Нито един лев вложен в Белене няма да се изплати обратно. Защото ако случайно при тази сложност на строежа и корупция бъде пуснато най-рано до 2030г, ще бъде затворено като морално остаряло много бързо.

Направо да вадят договора за 16-та република! Русия ни продава оборудването, технологията, суровината и приема отпадъка на каквито цени каже. Никаква конкурентна среда. И аз да съм, и аз ще скубя яко. А за екологията да не говорим! Да палим свещ и да се молим, да не се случи нещо, че заразата е за хиляди години!

А дано, ама надали? По-вероятно е някой турбинист в Козлодуй да се е понапил или заспал и да е обръснал крайните стъпала на РВН. И като знам каква е шуробаджанащина в нашата енергетика... покрили са го и искат да излязат от ситуация без много шум и допълнителни разходи за покупки...системата е "НАШ Човек"и ДОГО- ДИГО... :)

Идиоти този ротор е от стария проект на АЕЦ Белене и предстои да се монтира на турбината на 5 блок като част от нейната модернизация!

И аз това им написах по-долу, ама като са си го навили и няма спиране. А пък за "журналиста", написал този пасквил, просто нямам думи. Да беше проучил преди да пише....

Тъй тъй, а дано го съхраняват както трябва че гледаш сдал багажа и ръждясал ....и тогава и за скрап не става.

"На обикновен език това означава, че започва разкомплектоването на оборудването за "Белене" и прехвърлянето му в АЕЦ "Козлодуй"." - Пълни глупости. Преводът отдолу показва, че се прави инспекция на ротора на турбината само и се връща в сандъка.

Кое пък му е реалното!? Имате ли изобщо представа каква мъка е да се прокара проект за реактор, особено със сегашните настроения в ЕС към атомната енергетика? Та, ще оставим питомното - готов, одобрен и съгласуван на всички нива проект за Белене и тепърва ще почваме процедурата за нов блок в Козлодуй!?

Това изглежда най-разумно. Нямаше нужда от този руски боклук, но така и така е платен...Да благодарим за червените другари и родата им по женска линия

Дай БОЖЕ! ............На обикновен език това означава, че започва разкомплектоването на оборудването за "Белене" и прехвърлянето му в АЕЦ "Козлодуй". ......., НАЙ СЕТНЕ НЕЩО РАЗУМНО

Дай пример за нещо разумно, направено в последните 20-30 години...

Той каза:От 2018г., започваме да добиваме газ от нашите газови находища.А, Щом имаме газови находища, какво по-лесно да си правиме ток.

различно от далавера отдавна отдавна щеше да е в портфолиото на някой мустакат Цецо, усмихнат ловешки Гришо, разградски Киро, възпълничък Дилян или кака Гинче от Пазарджик. Но АЕЦ Белене може да стане жизнеспособен обект само при удвояването на цената на тока. Никой не сме да излезе и да го каже на народа, щото току виж Гундяев пак се обидил.

Ало Дир-а, озаптете си тъпите "журналисти"! Ако този льольо се беше напънал да проучи, шеше да разбере, че става въпрос за турбината от СТАРИЯ проект на АЕЦ "Белене". Турбините за новия проект са от друг тип и още не са докарани на площадката в Белене.

на никой не му трябва аец белене. веднага прекратявайте поръчките и затрупвайте всичко.

реално не им трябва. Ама покрай проект за 20-30 милиарда... има там едни комисионни... мисля че никак няма да са малко. После пък ще трябва да се купува ядрено гориво... после пък да се складират отпадъци...

Реакторец от славната нàука на Империята на Злото у Козлодуй- ура, сега ще си заживееме !!!!!!

А тя Гинчето и белене ще купи...ей сега да свърши далаверката в Прага и ще се прехвърли директно в Москва, после ша опика и матриците...е оправно миче излезе..

А бе оправно,трябваше 48 лазарника да направи,че да се покаже а я виж нашата мома....на 28 г. лапна на идиотите парите 1,8 милиона $ и дори не хлъцна та сега един ЧЕЗ чрез ковашки няма да лапне:))))))))

енергийната си стратегия - спирането на всички АЕЦ е в ход много отдавна, на ред са ТЕЦ-овете, включително тези на природен газ, за 2030 е заложено пълно спиране на въглищните централи и 50% намаление на консумацията на природен газ, за сметка на ускорено развитие на ВЕИ и енергоспестяването. И това е най-мощната икономика на ЕС, световен експорьор 1, четвъртата икономика в света с почти нулева безработица.

Ало, Вие май не знаете , че след няколко години оставаме без основна поддържаща мощност. Всички приказки за други такива са само вятър. А след 2024 за къде?

акционерно дружество, викнете Овчаров, Ковачки, Пеевски, Прокопиев, Гинка или Пенка за шеф (на мен ми е все едно), сключвайте едно публично-частно партньорство с държавата или по-добре купете реакторите и стройте. После НИ продавайте. Но на пазарни цени и БЕЗ държавни гаранции.

дойчо внася яко ток произведен от ядрените мощности на франсетата.

Даже имат излишък в почивните дни.

Ама те са прости германци ;)) На късмет за водеща икономика в ЕС ;)) То ние щяхме да сме на тяхно място, ама търкаме талончета..

То от това търкане е тази висока запрашеност в столицата а печалбите все по села и паланки се получават и все безработни или шофьори:)))))))))))

Стига с тая умряла Германия! Заради това изключване на АЕЦ в Германия се изсякоха един куп гори и се разораха местности да копаят въглища. Няма как да сменят мощности от такъв калибър с ВЕИ, просто няма.

Отидете някой ден до Германия. Ще се учудите на броя ветрогенератори. А за чистотата - просто няма сравнение.

И за това си строят северен поток, а нас ни го н...ка отзад за южен поток.

Да ги светна неграмотни ! Всяка турбина е проектирано специално , балансирана и т.н. ! Няма как от един генератор да ползваш турбина от друг ! Явно пак някой е измислил схема как да източи някой и друг млн от държавата и си платил където трябва за поръчката ! Пламене къде си ?! Ето ти корупция в изболие !!!

Да се обадят на коструктара. Сигурно ще им изпрати необходимите размери. Тия хора са углопели напълно или нас правят на глупави.

божеее... "углопели"... "оглупели"...

ДА! Купува Пенка...

БЕЗ държавни гаранции за покриване на цената на тока не го ще ни Росатом, ни Цецо КТБ-то, ни Пенка, ни Гинка. Даж' и бат' Сали го не ще.

КТБ-то си е чиста комуноидна далавера но за селския мат'рял все някой друг му е виновен но пък вие нали сте бедни и нямате пари та какво ви засяга някаква банка,че фалирала

съдбата на Белене отдавна я решиха... сега само се чудят кво да правят с жилязото

Омилостяват червените зара ди ЧЕС

Вие, много знаете? След няколко години , ще Ви питаме защо токът спря. Защото основни мощности са задължителни! А кои са те - въглищните и атомни централи. Всички останали са само спомагателни или т.н. временни доставчици. Какво ще правим по нататък, може би ще минем на газени лампи и вода енергия???

Ами селски ти нали така си израстнал,на газена лампа със цървулите и менците на гърба....имаш опит и ще го предаваш на младите ако още си между живите де:)))

Разграбването и унищожаването на БГ продължава ! Само идиот който няма хабер от понятия от такава техника може да измисли такава глупост !

Нека чужд инвеститор който и да е той да строи Белене за негова сметка и да си търси пазари където си иска. Важното е, че не може да ни изнудва с цената защото ако тя не е пазарна ще си вземем от друго място. Престъпно глупаво е да не се използват изключително трудните разрешителни за строежа на Белене, разходите до момента и закупената техника!

Ами нека, ама мераклии при тези условия няма.

Е и за нас ще има полза: радиацията и отработеното гориво.

Не щем втори Чернобил !

не щем ВТОРО КТБ, умножено по 10 (цената ще стигне 30 милиарда), пък дори да е маскирано като строителен обект-АЕЦ.

маи става дума само за генератор и турбинате а не за реактора?

Дойде руския поп. Радев го е питал: -Може ли да ползваме оборудване от белене за козлодуй. Ония казал: -Божа работа

- нали вече ни го платихте (макар да не ви трябва) . А аз си имам Ролекс за 300 бона и яхта за 7 милиона. През к... ми е.

За колко пари?А дали ще потрябва? Видяхме колко можете,затова не ви вярваме вече.

А може би започват да вземат оборудването от Белене за подмяна на оборудване от работещите 5 и 6 блок?

На 5 и 6 платихме миналото лято бая стотици милиони за обновление и удължаване на срока с 10 години. Та оборудването им трябва да е ново.

едно от малкото свестни решения за гьола в белене,7и блок в козлодуй е по разумното

Козлодуй няма разрешение за 7-ми блок - това отнема над 10 години. Белене има всички документи, но пък няма пари и икономически смисъл. В момента имаме над 50% излишък на ток.

Гледам терените на блокове 1-4 са почти изчистени. Не може ли да се направи там? В момента няма 50% излишък. излишък има август през нощта. Тогава консумацията ни пада до 2500МВт. Сега е към 5500.

Централата ще заработи след 10 години. Какво ме брига колко е излишъка сега. Тенденцията е тецовете на въглища да се спират, ще се увеличава броят на електромобилите, може да дръпне и икономиката... Ти виждаш ли по-далече от носа си?