Делото срещу 25-годишния Илиян Тодоров от Перник тръгна вчера в Софийския градски съд. Инцидентът се случи през април миналата година, когато  21-годишният хокеист Кирил Въжаров и приятелят му Васил Александров, на 24 години, бяха намушкани с нож от Тодоров.
Друг младеж - Кирил Димитров, оцеля, въпреки че също беше наръган, и сега е частен обвинител по делото. Вчера той настоя за 150 000 лева обезщетение.
Близките на жертвите пък поискаха общо 700 000 лева кръвнина.

Според обвинението, след скандал между две компании подсъдимият Илиян Тодоров нападнал с нож тримата.
Показанията на свидетелката Мария Бурова обаче се различават коренно от тези на всички разпитани досега, предаде БТА. Тя е сред приятелите на Тодоров, които били на мястото във фаталната нощ.

Според компанията на убитите Кирил Димитров поздравил с "наздраве" друга група младежи пред дискотеката. Те обаче му отвърнали с думите: "На кого казваш "Наздраве", говедо?", след което се разиграл инцидентът.

Бурова обаче разказа, че Димитров се е заял с нейната компания, защото някои от тях - чужденци, говорели на английски език. По думите й Кирил е разбил чаша в главата на приятеля й Стефан Стойков. 
Свидетелката разказа още, че Наско Александров - баща на убития Васил, е заплашил вчера пред съдебната зала нея и Стефан "да внимават какво говорят, защото може да я направи съучастник по делото".

Днес ще бъде разпитан и Стефан Стойков.