Експерти от Института по психология на МВР, които са специалисти по профилиране на престъпници и провеждане на изследване с детектор на лъжата, са били изпратени в Сандански, за да установят дали 38-годишният Костадин Тасев е насилвал сексуално детето си, съобщи bTV.

"Оказа се, че той лъже. Той все казваше: „Как мога да направя такова нещо, знаеш ли колко пари струва това". Ценността за него не е страданието на детето, а средствата от ходенето по лекари", казва Емил Пенов, експерт по криминална психология.

"Единственото, което е правил за детето, е да го води по лекари", допълва експертът по криминалан психология Иво Бешков.

За нас е сигурно, че бащата има някакво съпричастие, категорични са специалистите. Те разказват, че често се е случвало да праща майката навън за кафе, за да остане сам с детето, с ултимативен тон. Майката се прибрала от подобно безпричинно пиене на кафе и последния път, когато заварила Александър със смъкнати дрешки, плачещ и кървящ около баща му Костадин.

"Тя е попитала какво стана, а детето е казало: "Тати прави боц", разказват психолозите .

Бащата твърди, че просто му е сменял памперса. Детекторът на лъжата обаче показва, че не казва истината и е извършител на насилието.   

"За мен майката е знаела, но поради силната зависимост и тираничност на съпруга й тя нищо не е могла да направи. Той възприема околните като собственост. Сексуалните контакти ги счита за нещо, което трябва да го получава. Дори по данни на жена му, той спял в другата стая. Когато имал нужда от нея, чукал по стената и тя трябвало да дойде. Говорихме, че това е неговата доминантност. Изисква безпрекословно удовлетворение на неговите желания", казва Емил Пенов.

Пред психолозите бащата споделя, че е имал сексуални контакти с мъже, особено в казармата, и го възприема това като нещо естествено.

Съдебно-медицинската експертиза е категорична, че Александър не страда от хронично заболяване, а напротив - в него е било проникнато с твърд предмет, което може да означава и полов член.

Вчера прокуратурата в Сандански задейства процедура за отнемане на родителските права на семейството. Бащата е в ареста, а майката на свобода. Преди два дни тя отишла да види сина си в "Пирогов", където го лекуват.