Това разказа пред Дир.бг майката на убития 25-годишен студент по медицина Михаил - Христина Стоянова.
Трупът на Михаил Стоянов е открит от случаен човек в Борисовата градина в София на 1 октомври без документи. Първоначално, поради липсата на видими следи от насилие, се е смятало, че момчето е починало от инфаркт, но аутопсията показва, че студентът е удушен (виж линка).
Синът й и заподозреният за убийството му Я.Б. са били съученици в техникума по електротехника "А.С.Попов", продължи разказа си майката. След това Михаил кандидатства и е приет да следва в Медицинския университет в София.
"След завършването не се виждаха много често. Най-много 2-3 пъти месечно. Преди убийството това момче му звънеше, но Михаил не вдигаше телефона, защото се бяха скарали. На 30 септември излезе към 21.15 часа от вкъщи и повече не се върна.", твърди майката.
"Аз бях в провинцията, защото гледам болната си майка. Когато се прибрах на 6-и октомври и видях, че синът ми не се е прибирал, хукнах по болниците да го търся, когато не го намерих, се обадих в полицията и тогава разбрах, че детето ми е мъртво", разказа през сълзи Стоянова. По-късно документите на Михаил са намерени и пуснати в пощенската кутия на семейството от неизвестна жена. "Нека да се обади и да разкаже къде и как ги е намерила", моли майката.
По неофициална информация от полицията между двамата млади мъже може би е имало хомосексуална връзка. Запитана дали това е възможно Христина Стоянова каза: "Не мисля, че това е така. Синът ми си имаше приятелка от Медицинския университет, с която излизаха. А и ако те двамата с това момче имаха връзка, щяха да се срещнат много по-често, нали?".
В хода на разследването 25-годишният Я.Б. е задържан и са му повдигнати обвинения. В последствие той е пуснат под домашен арест.
"Това, което знам, е, че се чака ДНК-експертиза. Но кога ще е готова тя, не знам", допълва майката.