ВКС е потвърдил решението на апелативния съд в София, с което Министерството на здравеопазването беше осъдено да плати 100 000 лева на Захариева за това, че през 2004 година и началото на 2005 година не й е осигурило полагащите й се животоспасяващи лекарства.
Захариева е втората, след Росица Шкодрова, която печели дело срещу Министерството на здравеопазването за забавяне на скъпоструващо лечение.
Съдебно-медицинска експертиза показа, че животоспасяващото лекарство "Золадекс" трябва да се инжектира редовно на 28 дни, а при Теодора е имало закъснение в периода ноември 2003 - 1 януари 2004 г. и в периода 23 март 2004 - 10 юни 2004 г. В този период животоспасяващите инжекции "Золадекс" не са били поставяни на Теодора. В два месеца от историята на заболяването липсва и изписаното хормонално лечение за периода януари и февруари 2005 г.
Миналия септември Теодора Захариева заяви, че ще заведе дело в Страсбург срещу Министерството на здравеопазването, като уточни, че го прави, защото в България то не е решено в продължение на две години.