Светът е загубил $306 млрд. от бедствия и катастрофи

stat
13:52  |  20 декември 2017 | / Автор Красимир Тодоров /  
Ураганите носят най-много щети Ураганите носят най-много щети
Сн.: БТА

Икономическите загуби от природни бедствия и предизвикани от човека катастрофи по света се очаква да достигнат 306 милиарда долара през 2017 година.
През 2016 тези загуби са били  188 милиарда  долара според предварителни оценки на швейцарския застраховател Сюис ре.

Загубите, поети от застрахователите, също са се увеличили значително - до 136 милиарда долара спрямо 65 милиарда през 2016 година.

Така 2017 година, белязана от ураганите Харви, Ирма и Мария, опустошили Карибите и южните райони на Съединените щати, е третата най-скъпа година за застрахователите, подчертава швейцарският презастраховател, който представя статистики всяка година от 1970 година.
 
Разходите са нараснали по-бързо през втората половина на годината, когато само ураганите са стрували 93 милиарда покрити щети, като това още не е крайната сума поради мащабите и комплексния характер на пораженията, съобщи БТА.

Към това се прибавиха и пожарите в Калифорния, като застрахователите ще трябва да покрият щети по сградите на стойност 7,3 милиарда долара по досегашни изчисления. 

През годината имаше и земетресения в Мексико, за които застрахователите ще трябва да платят над 2 милиарда долара.

Сред най-скъпите бедствия е и циклонът Деби, който се стовари през март по североизточното крайбрежие на Австралия, причинявайки застрахователни щети за 1,3 милиарда долара. 
 
Последно в Застраховане


Има ли шанс за Македония?

Македонският президент Георге Иванов очаква България да подкрепи незабавно започване на преговори за членство на Македония в Европейския съюз.