Лидерът на "Атака" заяви, че България има нужда от смяна на посоката и скъсване с колониалната политика, предадоха БТА и БНР.

"Много пъти са отписвали "Атака" от списъка на политическите сили, които ще бъдат фактори в политиката и винаги са грешали. Ние ще участваме, защото е важно да се чува гласът на "Атака", различният глас. Това е гласът на много българи, които иначе няма да имат представителство в НС, и аз съм убеден, че ще го има", обясни Сидеров.

Той заяви, че и при предишни избори партията е опровергавала негативните прогнози на социолозите.

Листите на партията не са готови, но в тях няма да има изненади.

"За мен е важно да имаме отбор от хора, които са готови на битка, отколкото хора, които носят някакви титли или са измислени авторитети. "Атака" винаги е била образец за отборна, принципна игра",
посочи той.

Сидеров заяви, че редовно "сверява" часовника си с избирателите и бил единственият политически лидер, който обикаля страната и извън кампанията.

Съюзът ГЕРБ - ДПС е очевиден от доста време, коментира Сидеров изказването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че ако е на власт, ще има поне десетина мюсюлмани като зам.-министри.

По думите му ГЕРБ се кани да управлява с подкрепата на ДПС и "подпирачките" ВМРО-НФСБ и Реформаторския блок.

Сидеров внесе по-късно в прокуратурата сигнал срещу служебния премиер Георги Близнашки за подправяне на данни в декларацията му за конфликт на интереси, предаде Дарик.

В сигнала си той пише, че премиерът е в нарушение на разпоредбата на Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

Според Сидеров "към момента на назначаването му е декларирал, че е член на орган за управление или контрол на юридическо лице с нестопанска цел, търговско дружество или кооперация, изрично е посочено едно сдружение и едно дружество и не е предприел необходимите действия за отстраняване на несъвместимостта".

"Видно е също така, че декларацията първоначално е била подписана от г-н Георги Близнашки, но в последствие подписът му е заличен, което поражда съмнение, че е процедирано по този начин с цел срещу него да не може да бъде образувано наказателно производство по чл.308 от НК", допълва Сидеров.

АНКЕТА: Какво управление предпочитате след изборите?