Бруталният гангстер Тихомир Георгиев, известен с рязането на пръсти и уши на своите жертви, твърди, че изпращането му обратно (в родината) ще застраши живота му.

43-годишният престъпник е осъден за убийство от 2007 г., но успява да избяга във Великобритания. Георгиев, обвинен още и в обир, нападение и продажба на наркотици, е в списъка на Интерпол с най-издирваните лица, е бил открит в зала за бокс в Южен Лондон и арестуван. Прекарал е месеци, живеейки на улицата, преди нищо не подозиращият собственик да му предложи стая.

Престъпникът твърди, че е бил измъчван от властите в България, които по думите му са „корумпирани на най-високо ниво”. Той твърди още, че заповедта за ареста му е по искане на българското правителство, а не на съда.
Георгиев бе изправен пред съда в Уестминстър. Датата на изслушването по екстрадирането му все още не е насрочена.

Тихомир Георгиев бе основен свидетел срещу братята Красимир и Николай Маринови (Маргините), а след това и срещу Златомир Иванов-Баретата. Известен като Тишо Боксьора, той бе осъден през 2010 г. на 18 г. лишаване от свобода от Софийския апелативен съд за убийството на Емил Велинов на 15 юни 2007 г. в град Момин проход, но успя да напусне страната. Името му бе замесено и в убийството на радиоводещия Боби Цанков.

В края на януари британският таблоид "The Sun" писа, че Тихомир Георгиев ще бъде убит зад решетките. Криминални босове били бесни, че той е свидетелствал срещу "бившите си работодатели", за да сключи сделка с прокуратурата.