Това стана след като Районна прокуратура не повдигна обвинение срещу 35-годишния Златко Георгиев - Златния от Благоевград, който бе задържан вчера при зрелищна полицейска операция за изясняване на съпричастност към убийството на председателя на фенклуба на "Пирин Реален" Димитър Сукалински - Банскалията.

"Нямаме повдигнати обвинения към нито едно от задържаните лица", лаконична бе Весела Стоилова, говорител на Окръжната прокуратура в областния център.

Мария Георгиева, адвокатката на Златния, се оплака, че не може да се свърже със своя клиент. "24-часовата заповед за задържане на Георгиев изтече в 17 часа. Половин час по - рано отидох в ареста и пуснах писмено искане за среща с моя клиент, но такова ми бе отказано", заяви Георгиева. Тя допълни, че не знае къде е нейният клиент и никой не й дава информация за това.

Директорът на ОД МВР Георги Костов пък е категоричен, че Георгиев е освободен веднага след изтичането на полицейската мярка. "Аз не мога да знам защо той не иска да се свърже с адвокатката си", допълни полицейският началник.

Зад решетките засега остава Христо Христов - Катинарчето и още двама криминално проявени, които са арестувани днес.

Над 300 души изпратиха днес в последния му земен път Димитър Сукалински - Банскалията. Погребението бе в 11 часа на новите гробища в Благоевград. Последно сбогом с 41-годишния благоевградчанин си взеха футболни босове, запалянковци, негови роднини и приятели, сред които Петър Михтарски, Росен Кацимерски, Петър Петров - Пешката и др.

41 - годишният председател на фен клуб "Пирин - Реален" Димитър Сукалински - Банскалията бе открит към 22 часа на 29 март, убит в заключения си отвън апартамент на 4-я етаж на блок 201 "Б" на "Орлова чука", част от жк "Еленово". Сигналът на тел 112 е подаден към 21.45 часа, след като той не отговарял на мобилния си телефон, а апартаментът е бил заключен. Димитър Сукалински бил с дълбока порезна рана на гърлото, по ръцете имал порезни рани, получени при опита да се предпази от ножа на нападателите си. Починал е от кръвозагуба, въпреки, че е успял в 20.36 часа да се обади на приятеля си Ванко с думите "Помощ, помощ". Някъде по същото време е звънял и на майка си с думите "заклаха ме".