Началото на най-голямото арт изложение в България ще бъде дадено пред сцена „Раковина“ в Морската градина.

До 20 август варненци и гости на града ще могат да се насладят на таланта на автори от цялата страна, работещи в областта на дърворезбата, иконописта, художествения текстил, керамиката, кожената пластика, рисуваното стъкло и коприна, майстори на чанове, носии, уникални кукли, съобщава Топновини.бг.

В специално изградената галерия „Къщата на майсторите“ ще бъдат изложени картините на утвърдени художници от девет държави - България, Франция, Румъния, САЩ, Корея, Русия, Германия, Словения, Италия.

Част от изложението са пленерът на изящните изкуства, проектът „Красотата на камъка: Италия-България“, в който български и италиански скулптури пред публика ще ваят каменни творби, и „Слънца рисуват слънца“ – с участието на малки художници с увреждания и от социални домове.

В храма „Св. Архангел Михаил“ на кръгла маса за църковните изкуства богослови, реставратори, иконописци и дърворезбари ще обсъждат благоустрояването на православните храмове

С награди ще приключат традиционните конкурси за млади автори, за уникати и сувенири, а при закриването на панаира ще се проведе кулинарна изложба.