Районният съд в Разлог отложи за втори път делото срещу Явор Бахаров, тъй като той не се яви в съдебната зала.

Днес на заседанието се е появил единствено адвокатът на 34-годишния актьор, който е представил болничен лист. Затова и магистратите в Разлог насрочиха нова дата за делото - 1 юли от 14 часа.

Актьорът е обвиняем за шофиране след употреба на алкохол и наркотици в условията на рецидив.

На 8 февруари около 12.50 часа Явор Бахаров управлявал лекия си автомобил "Мицубиши" по ул. "Найден Геров" в Банско. По време на движение той се разминал в насрещната пътна лента с автомобил на автопатрул при Районното управление в курортното градче. На полицаите им направило впечатление, че колата на Бахаров криволичи по пътното платно.

Униформените последвали автомобила на актьора, като подали светлинен и звуков сигнал. Явор Бахаров спрял на ул. "Пирин" в района на хотел "Кемпински". Извършената на място с техническо средство проба за употреба на алкохол е отчела 1,30 промила в издишания въздух. Бахаров бил тестван и за употреба на наркотични вещества, като уредът отчел положителен резултат за кокаин и канабис.

По-късно във Филиала за спешна медицинска помощ в Банско, актьорът дал кръв за изследване за алкохол. От заключението на изготвената химическа експертиза се установява, че концентрацията на алкохол в кръвта на водача към момента на деянието е била 1,42 промила.

По закон за извършените престъпления, актьорът може да получи до 3 години затвор и глоба до 1500 лева.