Днес се провежда поредно заседание по делото срещу Орлин Владимиров за убийството на съпругата му Евгения, която беше открита в куфар. Подсъдим по случая е и бащата на мъжа. Близки и приятели на убитата отново се събраха пред Съдебната палата в София, за да поискат доживотен затвор за Владимиров, предава БТА.

Делото продължи с разпит на свидетели, след като на предходното заседание бяха разпитани родителите на жертвата. Николай, братът на Евгения, сподели пред съда, че те са били много близки. Той определи Орлин Владимиров като човек, който не изразява никакви емоции.

По думите му от 2020 г. отношенията между двойката започнали да се влошават, като често се карали за дребни неща. Николай разказа още, че Орлин е бил по пижама и се е готвел да си ляга в нощта, когато е казал на близките ѝ, че Евгения е изчезнала, докато той е обикалял да я търси. След това също не е участвал активно в търсенето ѝ. Николай каза още, че е разбрал от приятелка на сестра му, че тя искала да се раздели с Орлин.

В предходното заседание майката на Евгения - Капка Чорбанова заяви, че според нея и съпруга ѝ мотивът за престъплението не е ревност, а материален - парите за апартамент, който Евгения и Орлин са искали да купят.

Съдът разпита и Габриел Димитров, който каза, че е имал интимни отношения с Евгения. Запознали се лятото на 2021 г., първо били приятели, а след това отношенията им се задълбочили, като това продължило до нейното изчезване.

Димитров добави, че е видял Евгения в деня преди да изчезне. Срещали се на различни места, като в единия случай приятелка на Евгения ѝ звъннала да ѝ каже, че колата на един от подсъдимите е близо до мястото, където те се намират.

По думите му Евгения подозирала, че мъжът ѝ я следи в онлайн пространството. Тя също му е споделяла, че с мъжа ѝ имали множество скандали.

Тялото на Евгения Чорбанова беше открито през 2021 г. в куфар във водоем. Тя изчезна през октомври, а тялото ѝ беше намерено през ноември. Мъжът на убитата ползвал телефона ѝ и нейните профили в приложения за комуникация. Той участвал и в издирването на съпругата си.

Според разследващите бащата Пламен Владимиров е съдействал на сина си да прикрие следите на престъплението.

Обвинението посочва, че престъплението е извършено по особено мъчителен начин за жертвата и тя е осъзнавала какво се случва.