Софийският апелативен съд отказа да измени мярката за неотклонение "домашен арест" на 60-годишния бивш служител на ДАНС Пламен Владимиров, който е обвинен като помагач в убийството на 33-годишната му снаха Евгения, извършено от неговия син и съпруг на жертвата - Орлин Владимиров.

Причините - не е разколебано обоснованото предположение за неговото участие в тежкото престъпление, съобщиха от съда.

В средата на октомври м.г. младата жена беше обявена за изчезнала именно от 36-годишния Орлин. Пред полицаите мъжът обяснил, че Евгения тръгнала за фитнес в съседен столичен квартал, но след това не се прибрала, а телефонът й бил изключен. Близо месец продължи издирването на жената, която бе майка на 6-годишно момченце. В началото на ноември разследващите откриха тялото на Евгения Владимирова, натъпкано в куфар, изхвърлен в хвостохранилище край Перник.

Орлин и Пламен Владимиров бяха задържани и направиха пълни самопризнания.

Двамата съпрузи се скарали, вероятно заради ревност, и Орлин се нахвърлил на Евгения, душил я с ръце, а жената припаднала. Владимиров помислил, че я е убил и омотал четири пъти главата й във фолио, като покрил устата и носа. Всъщност в този момент жената била жива, макар и в безсъзнание.

След това 36-годишният мъж извикал баща си Пламен, който качил тялото на снаха си в личния си автомобил с куфар и го изхвърлил в хвостохранилище край Перник.

Пламен Владимиров поиска по-лека мярка за неотклонение заради влошено здравословно състояние и нужда от медицински изследвания. Според магистратите обаче необходимите медицински изследвания, консултации и лечение, за които мярката "домашен арест" се явявала пречка с оглед здравословното му състояние, не са обективирани чрез документи. И още - предвид поведението му по време на първоначалното установяване на факти около убийството на Евгения - а именно опитите му да заблуди разследващите и да ги подведе относно реално случилите си събития, не са в полза на обвиняемия спрямо искането му за налагане на по-лека мярка.

Поради тези причини Софийският апелативен съд остави остави в сила мярката за неотклонение "домашен арест".

Синът му, който е обвиняем за мъчителното убийство на Евгения, е в килия.