Разследването за убийството на Евгения Владимирова вече е в съда, става ясно от прессъобщение на прокуратурата. Тялото на 33-годишната жена бе намерено преди година в куфар във водоем. Владимирова изчезна през октомври, а тялото й беше намерено през ноември миналата година.

Обвинителният акт срещу мъжа на Евгения - Орлин и баща му Пламен вече е в съда. Прокуратурата съобщи шокиращи подробности за убийството на Евгения, от които става известно, че е извършено от съпруга й Орлин със знанието на баща му Пламен, който по-късно е съдействал на сина си да прикрие следите на престъплението.

Обвиняемият Орлин и съпругата му Евгения живели в апартамент в град София заедно с малолетния им син. Орлин бил ревнив и следял комуникацията на съпругата си чрез специално приложение, монтирал и скрита камера в жилището им. На 12 октомври 2021 г. той взел решение да я убие. Споделил с баща си  и потърсил съвет от него как точно да извърши престъплението.

На другата сутрин двамата обвиняеми се срещнали в Перник. Провели разговор, като бащата дал на сина си съвети и разяснения за начина на извършване на деянието и прикриване на следите. Пламен посъветвал сина си да извърши убийството чрез удушаване, като решили, че е най-добре това да се случи в семейното жилище в София. Бащата обещал на сина си да транспортира трупа след деянието със собствения си лек автомобил и да го укрие в района на хвостохранилище в местност край Перник. След това двамата обвиняеми се разделили, като Орлин се върнал в София.

Следобяд около 14:30 часа Евгения седяла в кухненския бокс на семейното жилище. Орлин минал зад нея и започнал да я души с ръце. Пострадалата се опитала да се измъкне и изпищяла, но обвиняемият я повалил на пода, като продължил да я души, докато се убедил, че я е умъртвил.

След това се обадил на баща си и му съобщил, че е извършил убийството. Пламен. веднага тръгнал от Перник с автомобила си. Спрял колата пред задния вход на жилищния блок на Орлин. Поставил на ръцете си ръкавици и се качил в жилището при сина си. Двамата поставили трупа на убитата  в черен метален куфар, облепили куфара с тиксо и стреч фолио и го качили в багажника на автомобила на Пламен. Орлин дал на баща си личната карта, банковите и други карти на името на убитата, които по-късно Пламен изгорил.

Пламен потеглил с колата си и с трупа на Евгения в посока към Перник, а Орлин останал в семейното жилище. В 16:50 часа Пламен изхвърлил куфара с трупа на убитата в хвостохранилище в близост до Перник. Около 17:50 часа Орлин изхвърлил мобилния телефон на Евгения до пешеходна алея, близо до фитнес клуб. По-късно телефонът бил намерен от свидетел. В опит да бъде ползван, информацията от телефона била изтрита.

Обвиняемият Орлин осъществил активност от името на убитата от мобилния ѝ телефон и нейните профили в приложения за комуникация и в чатове, включително изпратил съобщение до убитата си съпруга през негов профил. Старателно и последователно поддържал версия, че Евгения е отишла на фитнес, след това щяла да се вижда с приятелки, но не отишла на срещата. Същата версия впоследствие повторил и пред полицията. Взел участие и в издирването на съпругата си.

Трупът на Евгения бе намерен месец след убийството й - 12.11.2021 г.

Досъдебното производство по случая бе образувано на 15.10.2021 г. Разследването е проведено от СДВР под ръководството и надзора на СГП.

Предстои градският съд в София да насрочи разпоредително заседание по делото.