Трудно е да се говори за удовлетворение. Удовлетворение щеше да бъде, ако можехме да върнем живота на Виктория. Но според мен това е възможно най-справедливата присъда, която се постигна в рамките на съдебното производство. Това обяви Румен Максимов - свекър на убитата журналистка Виктория Маринова, в коментар пред БНТ за 30-годишната присъда за Северин Красимиров, която вчера той получи в Русе.

"Аз бях на не повече метър и половина-два от него в съда. Наблюдавах реакциите му, неговото извинение и разкаяние звучеше твърде репетирано, не идваше от сърцето. Разбирам майчинските чувства. Още при задържането му в Германия обаче майката на Северин каза, че сама го е посъветвала да се предаде на властите, в такъв случай трябва да е била подготвена каква присъда може да очаква той. Така, че отново за съжаление имах чувството, че присъствам на някаква постановка", коментира той реакцията на майката на Красимиров след произнасянето на присъдата му.

Бившият съпруг на Виктория Свилен Максимов заяви, че изживява наново всичко и му е трудно да даде оценка на случващото се. "Няма как да се чувствам спокоен", каза той.