Варненският апелативен съд освободи от затвора 53-годишната бивша "Мисис България" Анита Мейзер, която е обвинена за причиняване по непредпазливост на смъртта на съпруга си Николай Димов, както и за предложен подкуп от 30 000 евро на полицейски служител.

Тя ще излезе на свобода с мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 5000 лева. Днес апелативните магистрати разгледаха делото срещу Мейзер, като решението им ще бъде обявено в двумесечен срок.

За убийството по непредпазливост Мейзер получи от първата съдебна инстанция 3,5 години затвор, а затова, че е предложила подкуп от 30 000 евро на разследващия полицай съдът й присъди 4,5 години "лишаване от свобода". От двете наказания подсъдимата ще търпи по-тежкото. Окръжните магистрати й наложиха и глоба в размер на 8 000 лева, както и обезщетение за майката на Николай в размер на 150 000 лв.

"Боли ме дясната гърда. Срокът на имплантите е изтекъл. Още преди 4 години". Това заяви в съдебната зала подсъдимата в опит да докаже, че здравословното й състояние не позволява да остане в затвора. Освен това стана ясно, че Анита Мейзер се оплаква и от бактериална инфекция.

Процесуалните представители на майката на Николай Димов, която е конституирана като граждански обвинител, оспориха резултатите от четворната екпертиза. Тримата адвокати бяха единодушни, че все още не е изяснен начинът на настъпване на смъртта на културиста. Те поискаха нова експертиза за това. След кратко съвещание съдебният състав отхвърли искането им.