Софийският районен съд (СГС) призна за незаконосъобразно уволнението на Иванка Динева като директор на Столичната здравна каса, която тя оглавяваше в периода от декември 2020 г. до септември 2022 г. Новината съобщи самата тя, публикувайки във Facebook съдебното решение. 

"Благодарна съм, че изпращам годината с този лъч на справедливост. Винаги съм вярвала в правосъдието и в доброто. А истината е като водата, винаги си намира път", коментира Динева в социалната мрежа.

Тя добавя, че за клеветите по неин адрес предстоят други дела.

На 26 септември 2023 г. Динева стана изпълнителен директор на Изпълнителна агенция "Медицински надзор".

Тя работи в системата на здравеопазването от 2002 г. Започва като младши експерт "икономист" в районен офис към РЗОК - София и достига до длъжността главен експерт. От 2008 до 2012 г. е заемала последователно няколко длъжности в Централно управление на НЗОК - главен юрисконсулт, и.д. началник на самостоятелен отдел "Правен" и директор на дирекция "Правна". 

От 2012 г. до началото на 2017 г. работи като консултант в частния сектор, адвокат към Софийска адвокатска колегия, съветник на министъра на здравеопазването и подуправител на НЗОК в периода октомври 2015-февруари 2017 г.

От май 2017 г. до декември 2020 г. Динева е съветник на заместник министър председателя по икономическата и демографската политика, а от декември 2020 г. до септември 2022 г. - директор на Столичната здравна каса.

През юли тя беше кандидатът на ГЕРБ за управител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Тя обаче оттегли кандидатурата си след критики от ПП-ДБ заради спорни моменти от биографията ѝ, като това че два пъти е уволнявана от системата на НЗОК и съмнения, че е извършвала поръчкови проверки.

Самият здравен министър Христо Хинков тогава определи Динева като "публично компрометирана личност", но впоследствие се извини за думите си. По-късно за шеф на Задраната каса беше избран Станимир Михайлов, предложен именно от "Продължаваме промяната - Демократична България".