18-годишната Диана Мандакова, която помете пет автомобила в столичния квартал "Люлин" след употреба на алкохол и наркотици, отново бе пусната на свобода под гаранция от 2000 лева. Софийският градски съд потвърди наложена мярка на първа инстанция по същата процедура.

Пред съда тя заяви, че много съжалява за всичко и случилото се няма да се повтори.

Вижте снимки >>

"Искрено съжалявам за всичко, което стана. Няма да се укривам. Аз отидох да се извиня на хората. Няма да се повтори това нещо, обеца на ухото ми е. Искам да отида на училище, имам матури", каза тя. И добави: "Пред мен изскочи автомобил, направи обратен завой. Аз счупих рязко волана на колата и не успях да я овладея".

В съда, за да подкрепят дъщеря си, дойдоха родителите ѝ. При катастрофата Диана е карала колата на майка си. "Само казвам, че съжалявам и нищо друго", посочи Нина Мандакова, цитирана от NOVA.

Според прокуратурата обаче деянието е с висока степен на обществена опасност. Затова от обвинението настояват за мярка за неотклонение "задържане под стража".

"Експертизата е показала наличие на алкохол в кръвта 1.9", уточни наблюдаващият прокурор Любомира Апостолова.

След катастрофата дрегерът отчете 1.53 промила алкохол, а тест за наркотици наличие на кокаин в организма на момичето.

Катастрофата стана на столичния булевард "Захари Стоянов" на 13 септември около 2 часа. Мандакова е шофирала без "Гражданска отговорност". Автомобилът е собственост на майка й. При катастрофата пострада приятелка на Диана, която е била в колата. Момичето беше оперирано в "Пирогов".

Снимка: Bulphoto