Главният прокурор Иван Гешев призова за безкомпромисни мерки за спирането на убийствата по пътя. Той реагира с пост в "Туитър" по повод смъртта на полицай от Стралджа, който бил ударен от кола, докато е изпълнявал служебния си дълг.

"Съболезнования към близките на починалия полицай, загубил живота си заради войната по пътищата! Поредната жертва на пътя!", написа главният прокурор.

"Всички институции, призвани да служат на гражданите, трябва да предприемем решителни и безкомпромисни мерки за възпиране убийствата на пътя", призова Иван Гешев.

44-годишен пиян шофьор блъсна и отне живота на 31-годишен полицай на пътя Стралджа - Маленово в Ямболско. Кметският наместник на село Маленово е забелязан мъж с профил на мигрант, който се движи пеша по пътя между село Маленово и Стралджа. На място са изпратени двама полицейски служители, които на 3 км от Маленово виждат въпросното лице и спират, за да го проверят. В същия момент, докато тече проверката, друг автомобил, който се движи в обратната посока, напуска пътното платно въпреки сигнала, подаден от един от полицаите, и блъска втория полицай. Тялото на униформения изхвърча на 15 метра. Малко по-късно служителят е починал.

Проверяваното лице и другият полицай се разминават на косъм от удар. Водачът на автомобила е блъснал униформения извън пътното платно - в банкета, поясниха от ямболската прокуратура.

Шофьорът е дал положителна проба за алкохол. Няма наркотични вещества в кръвта. Той не е криминално проявен, има 3 нарушения за шофиране без колан, шофиране на превозно средство, което не е минало годишен технически преглед и за несключена застраховка гражданска отговорност.