Баневи ползвали шофьор за подставено лице - това бе една от тезите на прокуратурата по време на поредното заседание по делото срещу бизнесмена, съпругата му и майка му в Специализирания наказателен съд. 

В рамките на заседанието подробно бе разпитан свидетелят Венцислав Генов, който разказа пред съда, че е работил като охрана и шофьор за семейство Баневи, а на по-късен етап бил назначен като управител на едно от дружествата на фамилията.

Мъжът призна, че не разбирал нищо от бизнес, но подписвал документи като управител. Получавал обаче заплата на шофьор.

"Това лице е било вписано за управител на едно от дружествата и е изключително важен свидетел, за да се установи по какъв начин е било взимано решение кой да бъде управител, дали реално са се извършвали дейности от управителя или за такива са били използвани подставени лица, които само да подписват документи", коментира прокурор Мария Дойчева.

В показанията свидетелят твърди, че бил заплашен с отрязване на заплатата, ако не разпише, която така и не му била изплатена. Нареждания идвали и от жена на име Зорница Илиева, която по думите му била една от най-приближените до Баневи.

 "Нищо ключово няма в свидетеля. Обясни какво е работил. Дружеството е собственост на Банев и той може да назначава когото си иска. Свидетелят не можеше да си спомни доста неща, станали преди 5 години", каза адвокатът на Николай Банев Ивета Анадолска.

Следващото заседание отново ще продължи с разпит на свидетели, които са общо 175.