Окръжният съд в Бургас даде ход на делото срещу 20-годишния Алекс Димов, който прегази с лекия си автомобил две жени на тротоар в Карнобат. 

Младият мъж е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост. Трагичният инцидент стана на 3 ноември 2018 година на карнобатската улица "Петър Берон". Тогава 18-годишният Алекс изгуби контрол върху мерцедеса си, колата се качи на тротоара и премаза 70-годишната Ганка Николова и съседката й Каля на 84 г. Ганка загина на място, а Каля издъхна няколко часа по-късно в болницата. Двете жени отивали на гробища за Задушница, за да почетат починалите си близки.

При разследването бе установено, че младежът, който имал само месец стаж зад волана, е шофирал с около 90 км/ч., въпреки ограничението от 50 км/ч.

Днес Димов застана пред магистратите с трима адвокати - Марин Марковски, който води защитата, Красимир Кацарски от Бургас и Емануил Бастрев от Благоевградската адвокатска колегия.

Снимка: Bulphoto

"Искрено много съжалявам, не съм искал да го направя нарочно. На всеки шофьор може да се случи. Както на мен ми се случи, така може да се случи и на друг", каза подсъдимият, цитиран от Бургас Инфо. Той е семеен, има момиченце на година. В момента не работи.

Съдът определи делото да бъде гледано по реда на съкратеното съдебно следствие. Подсъдимият призна всички факти, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и изрази съжаление.

Снимка: Булфото

Окръжните магистрати ще се ползват от направените самопризнания при произнасяне на своята присъда. Съдът допусна до изслушване двама свидетели, по искане на защитата на Алекс Димов, които да изяснят факти и обстоятелства относно личността му. Като частни обвинители бяха конституирани наследниците на загиналите жени.

Следващото заседание е насрочено за 12 февруари, а Димов е с мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 3000 лева.